Презентація "Юрій Ярмиш "Дрібний дощик". Микола Сулима "Змалювати маму""

Про матеріал
Презентація буде в нагоді вчителям 1 класів під опрацювання розділу "Про маму"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Юрій Ярмиш «Дрібний дощик». Микола Сулима «Змалювати маму». 1 клас Підготувала вчитель початкових класів Ейхман Л. В.

Номер слайду 2

Тренувальне читання • Читання слів у стовпчиках.- Прочитайте слова за стрілочками спочатку повільно, а потім швидко.

Номер слайду 3

- Що означають усі прочитані слова? (Назву дії.) - На які запитання відповідають слова в кожному стовпчику? - У яких стовпчиках назви дій можуть зв’язуватися зі словами ти, він? - У якому стовпчику слова допомагають висловити прохання, наказ, заклик?

Номер слайду 4

Удосконалення орфоепічних умінь - Складіть питальні речення з прочитаними словами.

Номер слайду 5

Тренувальне читання Читання слів через букву- Попрацюйте в парах. По черзі прочитайте один одному слова, стрибаючи через букву.

Номер слайду 6

Вправи на розвиток читацьких умінь Відгадування загадки. Щось холодне і сердите. Сіється, немов крізь сито,На сади, луги й поля. Стала мокрою земля.

Номер слайду 7

Вправи на розвиток читацьких умінь

Номер слайду 8

Вправи на розвиток читацьких умінь

Номер слайду 9

Вправи на розвиток читацьких умінь

Номер слайду 10

Вправи на розвиток читацьких умінь. Читання слів-анаграм. Прочитайте, як говорять про дощ. нийбдрі ласвийка бгриний зорийпро торапвий псліий - Які ще назви дощу ви знаєте?

Номер слайду 11

Юрій Ярмиш «Дрібний дощик» Вступна бесіда- Пригадайте, які бувають дощі? - Коли про дощ кажуть, що він сіється, немов крізь сито?- Чи подобається вам дощова погода? Так чи ні? Чому?- Який буває у вас настрій, коли дощ падає кілька днів поспіль? - А якщо ви цими дощовими днями мусите сидіти самі вдома? - Що тоді вам хочеться зробити?

Номер слайду 12

Інтонування окличних речень{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Окличні речення. Емоційна інтонація. Дрібний дощику!Прохолодний дощику!Набридливий дощику. Звертання до дощику з докором, незадоволено. Усміхнися всіма промінцями! Бачиш, он моя матуся йде!Звертання до сонечка із закликом, проханням, радісно. Сій, лийся на лани, на зелені килими – хай матуся радіє, а на доріжку, якою вона йде, – не треба!Звертання до дощику з порадою і вимогою, наполегливо. Сяй-переливайся всіма своїми барвами! Он моя матуся йде!Звертання до веселки з проханням, радісно. Добрий вечір, матусю! Звертання до мами, привітання, радісно, ніжно, з любов’ю.

Номер слайду 13

Висновок-узагальнення з прочитаного. Яким ви уявляєте оповідача?- Що нагадує вам його розповідь?(Сон або фантазії дитини, яка чекає на маму, а за вікном іде дощик.)

Номер слайду 14

Микола Сулима «Змалювати маму»Відгадування загадки. Хто розкаже мені казку,Хто щедрішій всіх на ласку?Хто нас ніжить і голубить,Пестить, гладить ніжно й любо,Пригортає до серденька?Ти, моя найкраща… (ненько!)

Номер слайду 15

Асоціативний кущ

Номер слайду 16

РЕФЛЕКСІЯ- Яку тему закінчили вивчати?- Які твори про маму читали, слухали? Хто їх написав? - Прізвища яких авторів запам’ятали?- Яка головна думка об’єднує всі твори? (Любов до мами.)

pptx
Додано
10 травня 2021
Переглядів
2445
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку