Презентація на тему Цікаві Факти Про Планети

Про матеріал
Презентація на тему Цікаві Факти Про Планети. Ця Презентація допоможе дітям засвоїти матеріал про Цікаві Факти о планетах. Презентація Має Навчально-пізнавальний характер. Автор брав інформацію з різних сайтів, наприклад Вікіпедія
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про планети. Данііл Остриков

Номер слайду 2

Меркурій, навіть не має своєї атмосфери через свою близкість до сонця

Номер слайду 3

Рік на Венері коротший за тамошній день! Венера обертається дуже повільно, тому її оберт навколо Сонця триває менше, ніж оберт навколо власної осі. Щільні хмари на Венері не тільки утримують тепло. Вони ще й відбивають сонячне світло — ось чому планета так яскраво світиться на нічному небі. У минулому на Венері, ймовірно, були океани, але вода випарувалася внаслідок парникового ефекту й зникла з планети.

Номер слайду 4

Марс — кам’яниста планета із залізним ядром. Між ядром та червоною корою пролягає товстий шар каменю. На Марсі дуже розріджена атмосфера, що складається здебільшого з двоокису вуглецю (95,3%), у якій неможливо дихати. Середня температура на Марсі вкрай низька: близько -60° C. День на Марсі триває майже стільки ж, скільки і на Землі — лише на 37 хвилин довше (24 год 37 хв)

Номер слайду 5

У Юпітера невелике (порівняно із загальним розміром планети) кам’яне ядро, оточене шаром рідкого металу, який зі збільшенням висоти перетворюється на рідкий водень.

Номер слайду 6

Сатурн – гаряче, кам’яне ядро, занурене в шар рідкого металу, який оточений рідким воднем і гелієм. Далі — атмосфера, в якій було зафіксовано вітри, що віють зі швидкістю до 1 795 км/год. Для порівняння: найсильніший вітер, зафіксований за всю історію людства на Землі, віяв зі швидкістю 371 км/год на горі Вашингтон, штат Нью-Гемпшир, США, 12 квітня 1934 року. Вважається, що всередині торнадо швидкість вітру може сягати понад 480 км/год. Та хоч яку спустошливу дію мають ці вітри, супроти вітрів на Сатурні вони дуже повільні.

Номер слайду 7

pptx
Додано
15 листопада 2021
Переглядів
968
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку