Презентація на тему: "Декоративне опорядження у стилі "Vintage""

Про матеріал
Презентація майстер-класу розроблена для здобувачів освіти ЗП(ПТ)О професій будівельної галузі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зеленодольський професійний ліцей. Презентація майстер-класу на тему: Декоративне опорядження в стилі “Vintage”Виконала:викладач професійно-теоретичного навчання Самойленко Ю. П.

Номер слайду 2

Актуальність теми. Декоративне опорядження поверхні є одним з найактуальніших оздоблень. Стиль “Vintage” орієнтується на відродження модних напрямків минулих поколінь. Техніка нанесення Vintage дозволяє створити різноманітні ефекти імітуючи малюнок і фактуру керамічних плиток, гобеленів, тканин і багатьох інших поверхонь.

Номер слайду 3

Мета : Навчальна: формування стійких теоретичних та практичних знань учнів з технології опорядження поверхонь декоративними штукатурними розчинами. Розвиваюча: розвивати логічне та критичне мислення, увагу, спостережливість, формувати навички самоконтролю та самовдосконалення при виконанні декоративного опорядження сучасними матеріалами. Виховна: виховати почуття поваги та любові до професії, культуру праці, спілкування, естетичність, відповідальність за виконану роботу, дбайливе ставлення до інструментів та матеріалів.

Номер слайду 4

Матеріали : Грунтувальна суміш Ceresit CT 17 Шпаклювальна суміш акрилова. Кольорові пігменти Sniezka Colorex (чорний,коричневий)Емаль декоративна акрилова Maxima (срібло)Спрей-лак. Фарба водоемульсійна.Інструменти: Валик, металевий шпатель, гладилка, терка шліфувальна, губка, малярна стрічка, серветка ажурна гумова, трафарет.

Номер слайду 5

Техніка безпеки при виконанні штукатурних робіт Ручний інструмент, яким працює опоряджувальник, має бути справним. Під час підготовки кам'яних поверхонь під штукатурку за допомогою ударних інструментів слід працювати в рукавицях і захисних окулярах. Під час роботи із застосуванням штукатурних розчинів слід працювати у рукавичках. Брати руками будь-який розчин, незалежно від його складу, заборонено. Працюючи з леткими матеріалами потрібно використовувати респіратор.

Номер слайду 6

Етапи виконання робіт 1. На заздалегіть підготовлену основу наносимо грунтувальну суміш Ceresit CT 17 з додаванням до неї пігменту Sniezka Colorex чорного кольору.

Номер слайду 7

Етапи виконання робіт2. Після висихання шару грунтувальної суміші переходимо до опорядження. Трафарет для зручносі використання фіксуємо на поверхні за допомогою малярної липкої стрічки. На трафарет наносимо акрилову шпаклювальну суміш. Через 2 хв. Знімаємо трафарет. Малюнок наносимо у запланованих місцях.

Номер слайду 8

Етапи виконання робіт3. Для надання поверхні більш цікавої фактури, також було використано перфоровану ажурну серветку (гумову). На неї так само наносимо шпаклювальну суміш.

Номер слайду 9

Етапи виконання робіт4. Після висихання шпаклювальної суміші, злегка затираємо опорядження.

Номер слайду 10

Етапи виконання робіт5. За допомогою губки,фарбою з додаванням пігменту тонуємо наше опорядження. Колір пігменту можна обрати за своїм смаком.

Номер слайду 11

Етапи виконання робіт6. Для надання нашій поверхні вінтажності, поверх опорядження виконуємо ефект старої штукатурки.

Номер слайду 12

Етапи виконання робіт7. Для блиску легкими рухами губки наносимо срібну фарбу Maxima.

Номер слайду 13

Етапи виконання робіт8. Після висихання всіх матеріалів,повторно затираємо, щоб надати м’якості фактурі.

Номер слайду 14

Етапи виконання робіт9. Для закріплення фарби на поверхні та надання більш ефектного вигляду, покриваємо опорядження лаком та знімаємо захисну стрічку.

Номер слайду 15

Презентація результату роботи

Номер слайду 16

Посилання на відеоролик “Декоративне опорядження у стилі Vintage”http://qrcoder.ru/code/?https%3 A%2 F%2 Fwww.youtube.com%2 Fwatch%3 Fv%3 Da. GZfqv. H7 K-U&4&0

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, Майстер-класи
Додано
15 грудня 2021
Переглядів
453
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку