Презентація на тему: "Документи. Функції та класифікація. Вимоги до оформлення."

Про матеріал
У презентації подано визначення документа, подана повна класифікація документів, також рекомендації до оформлення документів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Документи: функції та класифікація. Вимоги до складання документів»

Номер слайду 2

Фіксування інформації – обов’язковий елемент будь-якої управлінської (і наукової) діяльності. Матеріальними носіями такої зафіксованої інформації є документи. Як носії інформації, що має об’єктивний характер, документи можуть бути важливим засобом посвідчення того чи того факту, події тощо, а отже, мають неабияке правове значення.

Номер слайду 3

Велика частина робочого часу працівника у будь-якій сфері життя суспільства пов’язана з роботою над документами (їх написанням, опра-цюванням, виконанням тощо)

Номер слайду 4

У наукових джерелах пропонують найрізноманітніші визначення поняття «документ», що зумовлено використанням документів у різних сферах людської діяльності, а отже й різними суспільними функціями, які виконують документи. Адже, документ – це джерело інформації та керування суспільством загалом, колективом громадян чи окремою особою (для працівника управління), засіб доказу (для правника) тощо.

Номер слайду 5

Документ (з лат. documentum – повчальний приклад, спосіб ведення) – це матеріальний об’єкт, що містить закріплену певним способом на спеціаль-ному матеріалі інформацію для її фіксації та передавання у часі й просторі.

Номер слайду 6

Функції документів

Номер слайду 7

За способом фіксації Письмові (рукописно-друковані) – усі рукописні, машинописні документи, виготовлені на будь-яких множильних апаратах і друкарським способом; Графічні – креслення, графіки, карти, рисунки, схеми, діаграми Фото-, кінодокументи – фотокартки, фільми; Фонодокументи – записи звучання на плівці, касеті, диску тощо. Відеодокументи – відеофільми. Класифікація

Номер слайду 8

За змістом інформації Класифікація

Номер слайду 9

За походженням Класифікація

Номер слайду 10

За спеціалізацією Класифікація

Номер слайду 11

За призначенням Класифікація

Номер слайду 12

За місцем виготовлення Класифікація

Номер слайду 13

За напрямом проходження Класифікація

Номер слайду 14

За способом виготовлення (формою) Класифікація

Номер слайду 15

За ступенем складності Класифікація

Номер слайду 16

За ступенем гласності Класифікація

Номер слайду 17

За терміном виконання Класифікація

Номер слайду 18

За стадіями створення Класифікація

Номер слайду 19

Досконалий текст відзначають: Достовірність (викладені факти відбивають реальний стан справ) Точність (виклад не допускає подвійного або розпливчастого тлумачення цілого тексту і його елементів) Логічність (у документі мусить бути витримана чітка логіка викладу, неприпустимі суперечності, текст мусить містити всю інформацію, необхідну для роботи з документом, вирішення питання тощо) Вимоги до документів

Номер слайду 20

Досконалий текст відзначають: Лаконічність (у тексті не повинно бути елементів і частин, що містять зайву або надмірну для ефективного розгляду справи інформацію) Аргументованість і переконливість (положення, пропозиції та прохання мусять бути належним чином аргументовані й переконувати адресата в доцільності їх прийняття чи виконання) Емоційна нейтральність та відсутність індивідуальних особливостей стилю автора Вимоги до документів

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ivanyshyn Nataliia
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Боднарь Олеся
Додано
27 січня 2022
Переглядів
3188
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку