Презентація на тему: Документи особового склад. Склад кадрової документації. Заяви по особовому складу"

Про матеріал

Презентація до розробки уроку "Документи особового складу. Склад кадрової документації. Заяви по особовому складу". Можливе використання вчителями, які викладають предмет "Українська мова" як елемент до уроку на тему: "Заява"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кадр з фільму «Службовий роман»

Номер слайду 2

Заяви по особовому складу.»ТЕМА: «Склад кадрової документації.

Номер слайду 3

- документи кадрового діловодства, що входить;- чи потрібні знання про документ, укладання тексту документа майбутньому фахівцеві;- які проблеми можуть виникнути у майбутнього фахівця, якщо він не знатиме правил складання тексту документа.- що треба робити, щоб ці проблеми не виникали у процесі професійної діяльності.- навчимося складати заяви відповідно до запропонованого завдання, та з’ясуємо чи потрібні ці документи не лише у професійній сфері, а й у сучасному житті.з’ясуємо:

Номер слайду 4

це документи, що містять інформацію про особовий склад підприємства, організації чи установи, зафіксованих у заявах про прийняття, звільнення, переведення на іншу посаду, в наказах по особовому складу, автобіографіях, характеристиках, контрактах, трудових угодах, особових справах, особових листках з обліку кадрів, трудових книжках та інше. Документація з кадрових питань –

Номер слайду 5

Так, статтею 3 Закону України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 № 393/96-ВР (далі — Закон про звернення громадян) визначено, що заява — це звернення громадян із проханням про сприяння реалізації закріплених Конституцією та чинним законодавством їх прав та інтересів або повідомлення про порушення чинного законодавства чи недоліки в діяльності організацій, народних депутатів України, депутатів місцевих рад, посадових осіб, а також висловлення думки щодо поліпшення їх діяльності.

Номер слайду 6

Заяви бувають. ЗАЯВА — це письмове офіційне повідомлення, твердження або прохання.

Номер слайду 7

заяви працівників, тобто внутрішніх заяв, на практиці більша їх частка пов’язана з трудовими відносинами, отже, такі заяви можна умовно віднести до заяв з кадрових питань, зокрема, це заяви: про прийняття на роботу; про переведення на іншу посаду (роботу); про звільнення; про надання відпусток; надання матеріальної допомоги.

Номер слайду 8

Заяви бувають 

Номер слайду 9

Заяви оформляють на чистому аркуші паперу формату А4 від руки або на трафаретному бланку. Текст заяви (виклад прохання, скарги, пропозиції тощо) пишеться з абзацу, починається зі слова Прошу…

Номер слайду 10

Заяви оформляють на чистому аркуші паперу формату А4 від руки або на трафаретному бланку. Текст заяви (виклад прохання, скарги, пропозиції тощо) пишеться з абзацу, починається зі слова Прошу…

Номер слайду 11

Заява може вміщати і доповнення (перелік документів, які додаються до заяви). У заяві слово Вас не додається.

Номер слайду 12

Реквізити заяви:16 - Найменування адресата, якому направляється заява (назва організації, прізвище та ініціали людини, якій адресована заява). Прізвище, ім’я, по-батькові, посада або адреса автора заяви10 - Найменування документа21 - Точний виклад повідомлення (текст)22 - Опис документів які додаються до заяви.11 – Дата23 - Підпис.

Номер слайду 13

Заява пишеться власноручно в одному примірнику. Заява про прийняття на роботу складається у довільній формі, але практикою в ній вироблена схема побудови заяви, для якої характерні такі елементи: адресат, автор, місце проживання автора, назва виду документу, текст, підпис, дата. У заяві не прийнято писати прийменник "від".

Номер слайду 14

Щодо реєстрації заяв працівників, тобто внутрішніх заяв, на практиці більша їх частка пов’язана з трудовими відносинами, отже, такі заяви можна умовно віднести до заяв з кадрових питань, зокрема, це заяви: про прийняття на роботу; про переведення на іншу посаду (роботу); про звільнення; про надання відпусток; про надання матеріальної допомоги. Якщо чисельність працівників в організації невелика, організаційна структура нескладна, то доцільно запроваджувати одну реєстраційну форму — Журнал реєстрації заяв з кадрових питань.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дата подання заяви важлива, зокрема, у разі звільнення працівника за власним бажанням. Наприклад, з урахуванням двотижневого строку попередження, передбаченого статтею 38 КЗп. П, працівник подав заяву про звільнення за власним бажанням, зазначивши дату складання заяви. Відповідно до правил діловодства заява має бути зареєстрована у день надходження. З дати реєстрації заяви починається відлік двотижневого строку, визначеного трудовим законодавством. Протягом зазначеного строку працівник має право відкликати свою заяву. Увага!

Номер слайду 17

Кадр з фільму «Службовий роман»

Номер слайду 18

.  Зараз ми будемо працювати над основним реквізитом документа - текстами, навчимося правильно складати тексти заяв.1. Звіт творчої групи «Фахівець»

Номер слайду 19

«Страшне перо не в гусака...»Самостійна робота над виправленням текстів (редагувати помилки, допущені у текстах іншими учнями. відредагуйте тексти заяв) Перевірити мені допоможуть члени групи коректор. За кожну правильно виправлену помилку ви отримаєте 1 бал.

Номер слайду 20

Заява це документ особового складу? Чому можемо так сказати? Чи потрібно у заяві проставляти печатку? Чи потрібно реєструвати заяву?На заяві проставляється резолюція директором чи секретарем? Чи обов'язковий даний реквізит? Підсумок уроку: Запитання:

pptx
Додано
10 березня 2018
Переглядів
3573
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку