Презентація на тему: «Доторкнись до природи серцем». Підтема: «День квітів»

Про матеріал
З метою розвитку творчих здібностей учнів на своїх уроках та позаурочній діяльності я часто використовую такі засоби навчання, як презентація. Цей метод допомагає найяскравіше і найрізноманітніше надати інформацію, що сприяє ефективному процесу засвоєння нових знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема роботи:«Доторкнись до природи серцем»Підтема: «День квітів» Підготувала: Головатенко Ірина Халісівна

Номер слайду 2

Цікаві факти!Людина почала вирощувати квіти більше 4000 років тому, і першими до цього додумалися древні єгиптяни. За старих часів закохані легко могли висловлюватися за допомогою мови квітів – вони були символами вираження відчуттів і думок. Самі заборонені в світі квіти – хризантема. Це – імператорські квіти Японії. Роза є національною квіткою США, Англії і Ірану. Тюльпан – символ життя, любові і безсмертя. Про цю квітку відомо ще з часів Конфуція. Мак – символ родючості. Він присвячений богові сну. За переказами, Морфей усипляє людей, торкаючись до них квіткою маку. Мак – квітка марень.2

Номер слайду 3

Еко-задачі32. Галя по садочку ходила,Квіточки гарненькі садила -Сім ромашок і дзвіночок. Скільки буде всіх квіточок ? ( 7+1=8) 3. У цієї квітки. Чотири пелюстки. А скільки пелюсток. У п’яти таких квіток?1. П'ять білих айстр зірвала Маша,Три сині додала Наташа. Квіти на столі стоять,Треба їх порахувати ? (5+3=8 )

Номер слайду 4

Десять жабок на ставку. Рахували осоку:– Раз – листочок,– Два – листочок…Всілись жабки на місточок. Три, чотири, п’ять, шість, сім –По листку не вийшло всім. Скільки ще листочків взяти,Щоб всім жабкам їх роздати?4 П’ять кошенят пісок копають,На сонці троє загоряють,А двоє бавляться в траві. То скільки їх? Скажіть мені!Найвеселіші мишенята. Учотирьох пішли гуляти. А п’ятеро прийшли пізніше,І стало всім ще веселіше. Вони сміялись і співали. А скільки їх? Порахували?

Номер слайду 5

5 SOS     Екологічна задача. Визначте площу (га) поля, що необхідна для прогодування яструба масою 6 кг (суха речовина становить 40 %). Суха маса трави з 1 м2 становить 300 г. Розв’язання: Складаємо ланцюг живлення: рослини → гризуни → яструб. Спочатку визначаємо масу сухої речовини яструба (складаємо пропорцію):6 кг — 100 %x кг — 40 %x  кг (маса сухої речовини яструба).      6 кг ×40% : 100 %= 2,4 кг ( маса сухої речовини яструба) Визначаємо суху масу рослин у ланцюзі живлення за правилом екологічної піраміди: Тепер визначаємо площу поля, на якій зростає 240 кг рослин (складаємо пропорцію):1 м2 — 300 г (0,3 кг)x — 240 кг1м2×240 кг : 0,3 кг =800 м2          800 м2 = 0,08 га. Відповідь: щоб прогодувати яструба вагою 6 кг, необхідно 0,08 га поля.

Номер слайду 6

6 На високому стеблі — велика квітка з золотими пелюстками. Вона схожа на сонце. Тому й називають квітку соняшником. Спить уночі соняшник, схиливши золоті пелюстки. Та як тільки сходить ранкова зоря, пелюстки тремтять. То соняшник жде сходу сонця. Ось уже сонце викотилося з-за обрію. Соняшник повертає до нього свою золоту голівку й дивиться, дивиться на червоне вогняне коло. Усміхається соняшник до сонця, радіє. Вітає його:— Добрий день, сонечку, я так довго чекав тебе!Сонце піднімається усе вище й вище, пливе по небу. І соняшник повертає за ним свою золоту голівку. Ось воно вже заходить за обрій, і соняшник востаннє усміхається його золотому промінню. Зайшло сонце. Повертає соняшник голівку туди, де завтра зійде сонечко. Спить золота квітка й сниться їй ранкова зоря. Казка про квітку сонця

Номер слайду 7

Екологічні дослідження №1. Мета: продемонструвати необхiднiсть тепла для росту квіток. Матеріал: дві однакові квітки, дві вази з водою. Умови: місяці лютий, березень. Хід досліду: Поставити одну вазу з квіточкою в кімнаті, другу – в прохолодному місці (між рамами). Спостерігати за змінами, порівнюючи стан квіточок зі станом дерев на подвір’ї.№2. Мета: показати значення води для росту квіток. Матеріал: дві прозорі банки (з водою та без води), дві однакові квітки. Хід досліду: Довготривале спостереження за змінами, що відбуваються з квіточками у банках. Висновок: для росту рослин необхідна вода.7

Номер слайду 8

Розважальна сторінка. Підказка: Троянди, гвоздики, тюльпани, незабудки… Одним словом8 Підказка: Квітка червоного кольору, яку дуже часто дарують на свята Підказка: Хоч красива, та колюча…Лист зелений не пропав,а під снігом задрімав,щоб у синю сукенчинуодягнуть весняну днину. (Барвінок)Загадки Із перлин разочок,зелений листочок. Аромат духмянийтішить ліс весняний. (Конвалія)

Номер слайду 9

ЕКОЛОГІЧНА ВІКТОРІНА1. Винищений людиною велетенський ссавець. (Мамонт.) 2. Чим людина дихає. (Киснем.) 3. Літом одежу вдягає, на зиму скидає. (Дерево.) 4. Які птахи прилітають до нас узимку? (Омелюхи, снігурі.)5. Яка тварина найшвидша? (Гепард.) 6. Якої шкоди може завдати вирубування лісу на берегах річки або озера? (Озеро, річка мілішають.) 7. Який ссавець в Україні найбільший? (Зубр.) 8. Який птах України найшвидший? (Сапсан, мандрівний сокіл.) 9. Який кущ традиційно висаджують біля криниці? (Калину.) 10. Ботаніка – це… (Наука про рослини.) 11. Які риби мають вуса? (Осетер, сом, сазан.) 12. Що сходить без насіння? (Сонце.) 13. У яких тварин кінцівки схожі на людські? (У мавп.).

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Інші матеріали
НУШ
Додано
24 листопада 2020
Переглядів
446
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку