Презентація на тему:Еколого-економічний проект: «Зберігаючи воду-заощаджую родинний бюджет»

Про матеріал
Еколого-економічний проект: «Зберігаючи воду-заощаджую родинний бюджет» Майже в кожній родині час від часу задають собі питання, як економити воду. Даний матеріал може бути використана як на уроці при поясненні матеріалу, так і як приклад, при воконанні навчального проекту учнями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навколо так багато цікавого

Номер слайду 2

Еколого-економічний проект: «Зберігаючи воду-заощаджую родинний бюджет»

Номер слайду 3

Економія води. Економне використання води — це не тільки турбота про сімейний бюджет, але й дбайливе ставлення до природи. На перший погляд може здатися, що в загальній сумі щомісячних комунальних платежів оплата за воду не така велика, як плата за електрику або газ. Але, в перерахунку на рік, гроші, які доведеться викласти за воду, будуть чималими. А тепер уявіть, що, дотримуючись деяких нескладних правил, цю суму можна зменшити у 2—3 рази.

Номер слайду 4

Правила ефективної економії води у побутіНе забувайте щільно закривати кран. Вчасно усувайте усі несправності сантехніки, відремонтуйте або замініть всі крани, з яких тече вода. Коли з крана капає, то втрачається до 24 л води на добу (720 л на місяць), а якщо тече струмком — 144 л на добу, (тобто до 4000 л води на місяць).

Номер слайду 5

Правила ефективної економії води у побутіНе використовуйте проточної води під час миття посуду. Це значно збільшує витрати води та мийних засобів. Закриваючи кран між обполіскуванням посуду, ви значно знизите витрати води. Користуйтеся душем замість ванни. На 5-хвилинний душ потрібно до 50 л води. А щоб наповнити ванну — до 200 л. Використовуйте насадки-розпилювачі на кранах — це допоможе скоротити споживання води.

Номер слайду 6

Правила ефективної економії води у побутіЗакривайте кран, коли чистите зуби. Щоб прополоскати рота, використовуйте воду зі склянки. Це може заощадити до 45 л води. Користуйтеся двома режимами зливу для бачка унітазу. Якщо така система не передбачена, наповніть 2-літрову пластикову пляшку водою та помістіть в бачок. Цей «пристрій» дозволить заощадити до 20 л чистої води на день.

Номер слайду 7

Правила ефективної економії води у побутіНе мийте овочі та фрукти під проточною водою. Замість цього скористайтеся мискою. Щоб наповнити велику миску, знадобиться до 3 л води, а при проточному митті щохвилини втрачається до 15 л води. Не розморожуйте продукти під струменем води.

Номер слайду 8

Правила ефективної економії води у побутіМаксимально використовуйте сучасну побутову техніку та сантехнічні пристрої. Ручне прання білизни більш витратне, аніж за допомогою пральної машини. Те ж можна сказати й про посудомийну машину: вона економить до 2/3 води, яка витрачається під час ручного миття посуду.

Номер слайду 9

Слід прати білизну тільки, якщо машина повністю завантажена. Іноді нам потрібно терміново випрати забруднений одяг, ми кидаємо в машину пару светрів і джинси. Але режим роботи машини від цього не змінюється і кількість води така сама, що і за повної завантаженості. Йде велика перевитрата води. Це треба відстежувати та припиняти. Правила ефективної економії води у побутіПеред вологим прибиранням краще пройтися по кімнатах пилососом, тоді рідше потрібно буде змінювати воду у відрі, коли миємо підлогу.

Номер слайду 10

Економія води в приватному будинку. Використовуйте для поливу і технічних потреб зібрану дощову воду і конденсат з кондиціонера;Займайтеся поливом у вечірній час - так волога менше випаровується

Номер слайду 11

Економія води в приватному будинку. Не використовуйте для миття авто проточну воду. Вибирайте посухостійкі сорти овочів і рослин, враховуйте необхідність гідрозонуванія при посадці - найбільш нужденні в поливі рослини розмістіть ближче до джерела вологи, використовуйте сучасні досягнення садівництва і городництва - мульчування та інше. Встановіть систему крапельного поливу - вона найбільш економна

Номер слайду 12

Витрати води в побуті – літрів на добу

Номер слайду 13

Економія води в правилах для домочадців. Проведіть інструктаж з усіма членами сім'ї на предмет порядку дій у разі, якщо прорвало труби, трапилася аварія, зламалася побутова техніка. Вода - безцінний ресурс, а не іграшка. Не заохочуйте тривалі ігри дітей у ванній або біля будинку з обливанням. Роз'ясніть і покажіть всім домочадцям, де знаходиться вентиль, який перекриває загальну подачу води в будинок або квартирі. У разі непередбачених ситуацій - аварій, витоків, поломок - вони теж зможуть мінімізувати втрати води.

Номер слайду 14

Концепція сталого розвитку. Сталий розвиток – це концепція розвитку людства, громади, родини і окремої людини, яка передбачає якісне задоволення людських потреб таким чином, щоб не поставити під загрозу здатність майбутніх поколінь задовольнити їхні потреби. Тобто мова йде насамперед про раціональне використання і заощадження ресурсів. Програма концентрується на тому, що може зробити кожна окрема людина, а не на тому, що має зробити держава або міська влада. Людина має усвідомити, що, наприклад, нестача води на планеті – це і її особиста проблема. Тоді вона починає заощаджувати воду не лише тому, що за неї треба платити, а тому, що це важливо для країни і всієї планети.

Номер слайду 15

Діти бережуть планету і грошіТату, закривай кран, коли голишся!Мамо, закривай кран, коли чистиш зуби!

Номер слайду 16

Чи маєте запитання?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Костіна Неля Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Переверзева Інна Євгенівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 травня 2022
Переглядів
11884
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку