Презентація на тему: "Електробезпека"

Про матеріал
Для предмету: "Електротехніка" з професії: "Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів" презентація на тему: "Електробезпека"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Щоб запобігти ураженню електричним струмом, використовують засоби колектив- ного й індивідуального захисту, а також засоби додаткового захисту. ЕЛЕКТРОБЕЗБЕКА Широке застосування електрики на транспорті створює потенціальну загрозу ураження електричним струмом у разі безпосереднього стикання з оголеним проводом замкненого електричного кола. Ураження також можливе через грунт, на якому лежать оголені проводи, й на відстані – через провідники високої напруги

Номер слайду 3

До засобів колективного захисту належать: захисне вимикання аварійної мережі в цілому або її ділянки; захисне заземлення, занулення електрообладнання; застережні, заборонні, наказові, вказівні переносні щити; ізолювальні прокладки, тимчасові переносні заземлення; спеціальні знаки безпеки, сигналізація, блокування.

Номер слайду 4

До спеціальних засобів індивідуального захисту належать: Діелектричні рукавички, боти, галоші, килимки, ізолювальні підставки; Переносні безпечні світильники напругою 12…48 В, знижувальні трансформатори напругою 220 / 12 або 220 / 42 В, захисне заземлення.

Номер слайду 5

До засобів додаткового захисту належать: діелектричні доріжки; захисні окуляри; спеціальні рукавички з важкозаймистої тканини; захисні пристрої.

Номер слайду 6

Статична електрика На працюючих накопичуються заряди статичної електрик, особливо в разі користування одягом із штучного волокна, вовни, взуттям із підошвами, що не проводять електричного струму , а також під час виконання ручних робіт із речовинами – діелектриками й шліфувальною шкуркою . Найпростіший і найнадійніший спосіб захисту від статичної електрики - заземлення технологічного обладнання, трубопроводів тощо. Необхідно передбачати також струмопровідні підлоги, антистатичні рукавички.

Номер слайду 7

В и с н о в о к: Перед початком роботи зручним електроінструментом слід пересвідчитися в тому, що він справний і є захисне заземлення. Для роботи з інструментом під напругою 127…220 В треба надіти захисні окуляри, гумові рукавиці, галоші й користуватися гумовим килимком або сухим деревянним стелажем. Залишаючи робоче місце навіть ненадовго, слід вимкнути електроінструмент У разі виявлення будь-якої несправності електроінструменту, заземлювального пристрою або штепсельної розетки треба негайно припинити роботу. У приміщеннях без підвищеної й особливої небезпеки використовуються світильники напругою 42 В. у приміщеннях з особливою й підвищеною небезпекою, в тісноті, в незручному положенні працюючого застосування переносні світильники місцевого освітлення напругою 12 В.

ppt
Додано
10 січня 2022
Переглядів
347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку