Презентація на тему : "Файли і папки"

Про матеріал
Зміст 1.Сьогодні ви: •згадаєте основні відомості про файли і папки; •навчитеся впорядковувати файли й папки. + ( словничок) 2 + 3. І'мя файла, папки. 4. Як упорядкувати файли і папки. + ( довідничок) 5.Д/з.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФАЙЛИ i ПАПКИ

Номер слайду 2

СЬОГОДНІ ВИ:

Номер слайду 3

Кожний файл, кожна папка має своє ім’я. Для надання іменфайлам і папкам можна використовувати літери, цифри та спеціальні символи, крім таких:\ * / : ? ” < > |

Номер слайду 4

Ім’я файлу складається з двох частин — власне імені файлу та його розширення. Ім’я та розширення файлу відокремлюються крапкою. За розширенням можна визначити, що міститься у файлі — тексти, зображення, відео тощо. Файли, що містять різні дані, позначаються в комп’ютері різними значками (піктограмами).

Номер слайду 5

ЯК УПОРЯДКОВУВАТИ ФАЙЛИ ТА ПАПКИДля впорядкування файлів використовують папки. Уяви, що тобі потрібно впорядкувати файли з фотографіями. Ти можеш створити папку Фото й розмістити в ній усі файли. Чи легко буде знайти потрібний? Мабуть, ні. У папці Фото доцільно створити кілька папок — їх називають вкладеними. У них можна розмістити фотографії за певними ознаками, наприклад за назвами чи датами подій. Це допоможе швидко знайти потрібні файли.

Номер слайду 6

Піктограма — умовний малюнок із зображенням будь-яких дій, явищ, предметів і т. д. Приклади піктограм. Домашнє завдання

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 4 клас, Інші матеріали
НУШ
Додано
9 листопада 2022
Переглядів
465
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку