Презентація на тему "Формування предметних і міжпредметних компетентностей учнів на уроках образотворчого мистецтва

Про матеріал

Дана презентація допоможе вчителю при підготовці до уроків образотворчого мистецтва у 5-7 класах у виборі сучасних форм та методів роботи з дітьми на уроці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФОРМУВАННЯ ПРЕДМЕТНИХ І МІЖПРЕДМЕТНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ УЧНІВ НА УРОКАХ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВАКОСМИК ТЕТЯНА ЯКІВНАВЧИТЕЛЬ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА ЄВГЕНІВСЬКОГО НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО КОМПЛЕКСУ СНІГУРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер слайду 2

Не треба нічого вигадувати, треба тільки побачити нові ідеї в реальності і вміти їм сказати “так”Ш. Амонашвілі

Номер слайду 3

На сучасному етапі розвитку українського суспільства мистецтво відіграє значну роль у формуванні високоморальної та розвинутої творчої особистості. Засобами образотворчого мистецтва виражається краса життя, природи, високі думки, почуття.

Номер слайду 4

Учні повинні володіти системою художніх знань, вмінь, навичок Формувати особистісні художньо-естетичні цінності і компетентностіВ образотворчому мистецтві все найкраще засноване на наполегливій праці та засвоєнні правил зображення та опануванні образотворчими техніками

Номер слайду 5

Відповідно до Державного освітнього стандарту загальної середньої освіти (12-річна школа), Концепції загальної мистецької освіти освітньої галузі назріла необхідність доповнень у класичних формах залучення школярів до мистецтва. Тому і використовую різноманітні форми та методи навчання,як класичні так і інтерактивні, які захоплюють учнів, пробуджують в них інтерес і мотивацію, навчають самостійно мислити і діяти, сприяють формуванню цінностей, створюють атмосферу співробітництва. 

Номер слайду 6

АКТУАЛІЗАЦІЯ ЗНАНЬ, ВМІНЬ УЧНІВ: Розгадування кросвордів;Гра “так”чи “ні”;Ланцюжок;Мікрофон;Знайди зайвого(для понять, репродукцій, тощо)Плутанка(скласти слово);Впізнай мене ті ін. МОТИВАЦІЯ НАВЧАЛЬНО-ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: Асоціації;Загадки;Вірші;Бесіда;Презентації;Відеоролики;Знайди зайвого;Відповідно до етапу уроку підбираю найбільш оптимальні форми і методи роботи з дітьми

Номер слайду 7

 На етапі надання необхідної інформації для розв′язування завдань: підбираю цікавий матеріал по темі, відомості про життєвий і творчий шлях українських і зарубіжних художників,  літературний і музичний ряди, репродукції картин, слайди творів мистецтва.  У своїй роботі використовую бесіди, де  з'ясовується, якими учні бачать неіснуючі об'єкти і втілюють їх на папері.  В план уроків ввожу доступні кожному учневі бесіди та розповіді про скарби образотворчого мистецтва, красу природи, історичні події.  Використання мультимедійних презентацій на уроках образотворчого мистецтва є доцільним на будь якому етапі уроку. Ілюстративний матеріал сприяє концентрації уваги учнів і активізації їх діяльності.

Номер слайду 8

ЗАВДАННЯ УЧНЯМ: Підготовка повідомлень про митців, їх творчість чи конкретний мистецький твір, музей, тощо. Виконання проекту(індивідуального, колективного); Опис картин; Порівняння, формулювання висновків; Відвідування виставок, музеїв;Участь у дискусіях;Складання ребусів, загадок, кросвордів, тощо.

Номер слайду 9

Практична частина уроку: Зробити замальовки; Прослухай музичний твір. Які образи виникають у твоїй уяві? Зобрази їх на папері; Зобразити куточок природи за власними спостереженнями; Створити композицію на задану тему, використовуючи різні художні техніки та матеріали; Передати власний настрій, емоції, використовуючи художні засоби і прийоми; Зобразити портрет улюбленого літературного чи кіногероя; Доповнити малюнок; Створити макет певної архітектурної споруди;Створити дружній шарж;Виліпити улюблених домашніх тварин, або тварин, які проживають на певному континенті та ін.

Номер слайду 10

Підсумок уроку. Рефлексія Виставка робіт учнів, словесна оцінка роботи учня; Завдання типу: Сьогодні на уроці я дізнався… Сьогодні на уроці я навчився… Сьогодні на уроці я зрозумів… Сьогодні на уроці мене приємно вразило…

Номер слайду 11

Конкурс графіті «Україна – єдина країна»Заняття гуртка «Райдуга»Всеукраїнський конкурс « Молоде покоління за безпеку дорожнього руху!». Стипаненко С. та Данчак А., гурток «Райдуга».

Номер слайду 12

Участь у Всеукраїнській акції «Квіти біля школи тобі, Батьківщино!»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
Додано
2 травня 2018
Переглядів
1432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку