Презентація на тему "Географія сортивного одягу та взуття"

Про матеріал
Географія сортивного одягу та взуття. Висвітлені найвідоміші бренди спортивного одягу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія сортивного одягу та взуття. Виконала: учениця 9 класу. Щербій Іннаr

Номер слайду 2

Спортивний костюм, що з'явився в XIX столітті, пережив блискавичний розвиток протягом XX століття.   Цей тип одягу став предметом глибоких досліджень, опорою світового маркетингу, символом нового стилю життя і кінцевому підсумку двигуном для оновлення міської моди. З давніх часів людина боролася за виживання, і беручи участь у війнах, у гладіаторських змаганнях, в полюванні, змушена бути спритною і сильною. З тих пір вже була потреба в зручному одязі для прояву сили і спритності. 

Номер слайду 3

Батьківщиною сучасної спортивної одягу прийнято вважати Великобританію. Редингот – перший зручний верхній одяг, який надавав захисту від негоди під час довгих верхових прогулянок. Став попереднеком першого спортивного одягу.

Номер слайду 4

 У середині 19-го століття футбол став міським видом спорту. Команди університету захотіли відрізнятись від інших команд. Так появилась перша зручна футбольна форма з емблемами та  гербами університетів. Така поява зручного і красивого одягу просто не змогла залишити осторонь інші спортивні напрямки. І так появився спортивний напрямок жіночої і чоловічої моди. Моди на функціональний і комфортний одяг.

Номер слайду 5

На сьогоднішній день провідними брендами, які займаються випускою спортивного одягу є: Lonsdale, Umbro ( Велика Британія); Alpinestars, Diadora, Ellesse, Legea, Lotto, Sergio Tacchini ( Італія); Adidas,‎ Puma ( Німеччина); Columbia Sportswear, Nike, Reebok, The North Face, Under Armour ( США).

Номер слайду 6

Адідас — німецька компанія, один зі світових лідерів виробництва спортивних товарів. Заснована в 1924 році . Сучасна назва з'явилася 1948 року, після того, як брати Дасслер розірвали відносини і утворили власні компанії. Adidas походить від перших трьох літер прізвиська молодшого брата Адольфа «Adi» і трьох перших літер прізвища (Das) засновника фірми Адольфа Дасслера

Номер слайду 7

Пума — німецька компанія — один із світових лідерів виробництва спортивних товарів. Заснована в 1924 році братами Дасслерами як «Dassler». Сучасна назва з'явилася 1948 року, після того, як брати Дасслер розірвали відносини і утворили власні компанії. Рудольф спочатку назвав свою фірму Руда (від перших літер і'мя та прізвища Рудольф Дасслер), але вже за декілька місяців переіменував її в Пума (Puma). Адольф Дасслер за таким самим принципом назвав свою фірму Адідас (Adidas)

Номер слайду 8

Компанію засновано в 1964 році студентом Філом Найтом, бігуном на середні дистанції в команді Університету Орегону, та його тренером Біллом Боуерманом у Юджині. Логотип відомої компанії Nike представлений популярною фірмовою галочкою Swoosh, яка ототожнює крило грецької богині Вікторії. Nike  відрізняються незвичайною вафлеподібною підошвою. Вони чудово підходять для напружених тренувань. 

Номер слайду 9

Коламбія спортсвер — американський виробник й продавець верхнього та спортивного одягу із головним офісом у Бівертоні, Орегон. Виробами Коламбії також є взуття, капелюхи, туристичні товари, лижній одяг (на 2001 рік Коламбія була найбільшим американським виробником)та верхнього одягу акксесуари. Коламбія продає свої вироби у 13 тисячах магазинах у 72 країнах світу. Columbia Sportswear

Номер слайду 10

«Reebok» — міжнародна компанія з виробництва спортивних товарів. Штаб-квартира розташована в передмісті Бостона — Кентоні (штат Массачусетс, США), наразі є дочірнім підрозділом компанії «Adidas»

Номер слайду 11

У рейтингах найкращих брендів спортивного одягу на перших місцях завжди виявляється англійська компанія Umbro. В першу чергу бренд асоціюється з футболом, але є і лінійки для активного відпочинку і кожного дня. Компанія була заснована в 1910 році

Номер слайду 12

Lonsdale London — британська торговельна марка повсякденного та спортивного одягу. Колишній президент Британського Національного Спортивного клубу Хью Сесіл Лоутер, п'ятий граф Лонсдейл, понад сто років потому організував перший матч по боксу в рукавицях. Ця історична подія поклала початок виробництва одягу «Lonsdale London Sport Ltd».

Номер слайду 13

Лотто — італійська компанія з виробництва спортивних товарів. Заснована в 1973 році братами Каберлотто як виробник тенісного взуття. Пізніше компанія стала виробляти екіпіровку для інших видів спорту (баскетболу, волейболу, футболу, легкої атлетики і ін. У квітні 1999 року, а після смерті засновників Каберлотто, компанію викупляє група підприємців на чолі з нинішнім власником підприємцем Андреа Томатом. Компанія міняє назву Caberlotto на Lotto Sport Italia SPA. У даний час продукція компанії продається більш ніж у 80 країнах світу.

Номер слайду 14

Ellesse — італійський бренд спортивного преміум одягу з міста Перуджа. Девіз компанії: Ellesse — одяг чемпіонів. Назва Ellesse походить від ініціалів LS засновника компанії Леонардо Серваджо. Оскільки Ellesse стала синонімом тенісного і гірськолижного спорту, тож був розроблений логотип, який з одного боку нагадує половинку тенісного м'яча, а з іншого — гірські лижі, зображені у вигляді білих вигнутих смужок.

Номер слайду 15

Ще недавно спортивний костюм був тим одягом, в якому пристойним було лише винести сміття, сходити в похід або з'їздити на дачу. Багато дівчат і чоловіків відкладали похід в спортзал з тієї причини, що надіти було зовсім нічого, а то, що пропонувалося в магазинах, не могло бути і красивим і зручним одночасно. Зараз ситуація корінним чином змінилася. Кожен може собі підібрати сучасний стильний спортивний костюм для будь-якого сезону і для занять практично будь-яким видом спорту, при цьому прекрасний зовнішній вигляд вдало доповнюється високою якістю виробу. Найвідоміші бренди по створенню спортивного одягу та інші, пропонують споживачам не лише зручні але і стильні речі. Таким чином, здоровий спосіб життя і турбота про власне здоров'я і зовнішній вигляд, стали ще приємнішими, чим раніше.

Номер слайду 16

Спортивні костюми - останні тенденції спортивної моди. Класичний стиль. Спортивний костюм для йоги Для занять фітнесом багато хто віддає перевагу звичайним лосинам і майці або ж просто шортам і футболці. Цю звичну уніформу для спортзалу легко замінити на оригінальний зручний костюм. Зараз міцно увійшла до моди багатошаровість і складний крій. Спортивна мода - не виключення. Головна відмінність таких костюмів - зручність, натуралість тканин, які пропускають повітря і витримують чималі навантаження, ергономічний крій. Як відомо, йога - це ціле мистецтво, яке не терпить метушні і різких рухів. Спортивні костюми, створені для занять йогою повністю відповідають потребам послідовників цього виду спорту. Тут особливе значення надається тканині. Допустимий і оксамит, і шовк, а не лише практична бавовна і льон. Перевага віддається м'яким натуральним відтінкам: білому, шоколадному, блідо - рожевому і ліловому. Крій такого одягу може бути дуже складним, але при цьому жодна річ не утруднятиме рухів. Штани - «зуави», багатошарові блузи, відкриті топи і навіть широкі спідниці - все це зустрічається в колекціях одягу для занять йогою.

Номер слайду 17

Спортивні костюми - останні тенденції спортивної моди. Спортивний костюм для активних вправ Спортивні костюми для води і повітря. Якщо ви прихильник бойових мистецтв, єдиноборств, то і для вас створені спеціальні лінії спортивного одягу. Для аматорів впокорювати водну стихію, існує величезний вибір спеціальних купальних костюмів. Вони зроблені з міцного матеріалу, який зручно облягає тіло і дозволяє комфортно відчувати себе у воді. Купальники і плавки зазвичай виготовляються в класичному спортивному стилі без зайвих деталей, які допустимі на пляжі.

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
1918
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку