Презентація на тему: Голонасінні

Про матеріал
Презентація "Голонасінні" може використовуватись на уроках біології у 6 класі. Текст презентації супроводжується ілюстраціями, що допомагає краще зрозуміти та запам'ятати новий матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГОЛОНАСІННІ. УРОК №50

Номер слайду 2

це наземні, зазвичай вічнозелені дерева і чагарники. Голонасінні рослини —Голонасінні = Хвойні\Відомо близько 700 сучасних видів голонасінних рослин. В Україні відомо 15 видів. Найвідоміші представники: модрина європейська, ялина європейська, сосна кедрова, сосна гірська, сосна звичайна, ялівець звичайний, ялівець високий, тис ягідний. Практичне використання: "легені планети", деревина. Поширенні на території усіх материків, окрім Антарктиди.

Номер слайду 3

ГолонасінніСаговниковіГінкговіГнетоподібні Хвойні

Номер слайду 4

Із сучасних голонасінних найбільш відомі хвойні. Хвойні рослини широко поширені на території нашої країни. До них належать ялина, сосна, ялиця, модрина, ялівець, кипарис та ін. Листки у більшості хвойних вузькі, голчасті — такі листки називають хвоя. Хвоя має щільну шкірку, покриту воскоподібною речовиною, тому рослини випаровують мало води і добре пристосовані до несприятливих умов. Хвоя різних рослин. Функції листків голонасінних: фотосинтез (утворення органічних речовин); газообмін; транспірацію (випаровування води).

Номер слайду 5

Статеві клітини утворюються у чоловічих та жіночих шишках молоді жіночі шишки чоловічі шишки жіноча шишка з насінням, що дозріваєстара жіноча шишка з дозрілим насінням, що висівається

Номер слайду 6

4123 Будова шишки1 - вісь;2 - покривна лусочка;3 - насінина;4 - крило насінини.

Номер слайду 7

Розмноження сосни

Номер слайду 8

Висновок: Голонасінні не утворюють квіток і плодів. Їхні насінні зачатки та пиляки розвиваються в шишках. Найбільше видів голонасінних належить до хвойних. У більшості видів хвойних листки мають вигляд голок, які називають хвоєю. У природі голонасінні утворюють значну масу кисню та органічної речовини. У господарстві людини голонасінні, переважно хвойні, використовують як будівельний матеріал, для виробництва меблів, паперу. Наземні частини голонасінних містять багато лікарських речовин та вітамінів. Хвойні виділяють у повітря фітонциди, що вбивають хвороботворних бактерій.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!УРОК №50

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
30 березня 2023
Переглядів
927
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку