Презентація на тему " Харчові розлади та їх запобігання"

Про матеріал
В презентації представлені хвороби органів травлення та їхні групи з ілюстраціями, харчові розлади до підручника В. І. Соболь
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчові розлади та їх запобігання Виконала Вчитель біології Красносільського ЗЗСО І – ІІІ ст. Рівненської обл. Ус Г. П.

Номер слайду 2

Хвороби органів травлення - це порушення нормальної життєдіяльності організму людини через виникнення відхилень у будові та функціях органів травної системи.

Номер слайду 3

Хвороби органів травлення поділяються на групи:  Хвороби порожнини рота, слинних залоз та щелеп Хвороби стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки  Хвороби апендикса Грижі Неінфекційні хвороби кишок Інші хвороби кишок  Хвороби черевної порожнини Хвороби печінки Хвороби жовчного міхура та підшлункової залози

Номер слайду 4

Хвороби порожнини рота, слинних залоз та щелеп Карієс Пародонтоз Стоматит Стоматит

Номер слайду 5

Хвороби стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки Гастрит Виразка шлунку Виразка дванадцятипалої кишки

Номер слайду 6

Хвороби апендикса Апендицит

Номер слайду 7

Грижі Пупкова грижа Грижа черевної стінки

Номер слайду 8

Неінфекційні хвороби кишок Ентерити - запалення слизової оболонки тонкої кишки Коліти - запалення слизової оболонки товстої кишки

Номер слайду 9

Інші хвороби кишок Закреп Заворот кишок

Номер слайду 10

Хвороби черевної порожнини Перитоніти - запалення очеревини

Номер слайду 11

Хвороби печінки Цироз Хвороба Боткіна

Номер слайду 12

Хвороби жовчного міхура та підшлункової залози Жовчнокам'яна хвороба Холецистит Панкреатит

Номер слайду 13

Харчові розлади Харчові отруєння Кишкові інфекції Паразитарні хвороби (гельмінтози)

Номер слайду 14

Харчові отруєння Причини: споживання несвіжих чи заражених продуктів, отруйних рослин чи грибів, використання води, забрудненої препаратами побутової хімії чи хімічними препаратами боротьби зі шкідниками.

Номер слайду 15

Кишкові інфекції Дизентерія Холера Сальмонельоз Ботулізм

Номер слайду 16

Паразитарні хвороби (гельмінтози) Захворювання, спричинені паразитичними червами (гельмінтами). Збудниками цих хвороб є представники плоских (печінковий сисун, ціп'як свинячий, ехінокок) та круглих червів (аскариди, гострики, трихінела).

Номер слайду 17

Основними заходами профілактики гельмінтозів є ветеринарний контроль якості м'яса, очищення води, захист водойм від забруднення нечистотами, санітарний контроль за сміттєзвалищами, систематичні медичні огляди хворих тварин і людей, знищення проміжних хазяїв тощо. Особливе значення мають дотримання правил особистої гігієни (миття рук перед прийомом їжі), вживання митих овочів та фруктів, термічна обробка м'яса та риби, зберігання продуктів харчування так, щоб на них не потрапляв пил і не сідали мухи.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 7
Оцінки та відгуки
  1. Кузьменко Tетяна Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Машкіна Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Лешко Марія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Анциборова Вера
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Дудченко Алла
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Матяш Татьяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Матяш Татьяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 4 відгука
ppt
Додано
1 січня 2023
Переглядів
13047
Оцінка розробки
5.0 (7 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку