Презентація на тему «Хвороби та шкідники хвойних деревних рослин»

Про матеріал
Ліс неоціненне багатство, важливе місце у житті звірів, птахів і інших живих істот. Однак, як і будь-який живий організм, не захищений від таких факторів, як хвороби та комахи, які здатні завдати істотної шкоди. Дерева можуть хворіти і відмирати в результаті пошкодження лісовими шкідниками і хворобами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Хвороби та шкідники хвойних деревних рослин»Підготувала: Студентка 21 – Е групи Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка. Хоршунова ІваннаІндивідуальне науково ─ дослідне завдання з предмету Дендрологія на тему:

Номер слайду 2

План. Вступ. Шкідники лісу. Шкідники хвоїШкідники та хвороби Сосни звичайної Pinus sylvestris Шкідники Ялини звичайної Picea abies

Номер слайду 3

Вступ. Ліс неоціненне багатство, важливе місце у житті звірів, птахів і інших живих істот. Однак, як і будь-який живий організм, не захищений від таких факторів, як хвороби та комахи, які здатні завдати істотної шкоди. Дерева можуть хворіти і відмирати в результаті пошкодження лісовими шкідниками і хворобами.

Номер слайду 4

Хвороби лісу, викликаються грибами (наприклад, гриб-чага), вірусами і бактеріями. Збудники хвороб можуть проникати в дерево через надрізи, обламані гілки, тріщини в корі. У разі пошкодження великої ділянки кори, при попаданні води і спор гриба, деревина починає загнивати, а це веде до загибелі дерева.

Номер слайду 5

Шкідники лісу – комахи, кліщі, деякі види гризунів і зайцеподібні, які ушкоджують різні частини, тканини, органи дерев і чагарників. Такі дії завдають істотної шкоди рослинності: зниження приросту та плодоношення рослин, порушення процесу відновлення і зростання, передчасне відмирання і пошкодження деревини.І. Шкідники лісу

Номер слайду 6

Найпоширеніші шкідники лісу – комахи. Згідно із середовищем існування, характером харчування, а також з характером заподіяних ушкоджень, комах шкідників можна розділити на такі групи:

Номер слайду 7

ІІ. Шкідники хвоїЦей вид особливо різноманітний і численний, до нього входять представники різних загонів лісових комах, які харчуються хвоєю. Періодичні спалахи масового розмноження виникають при особливих сприятливих умовах. Кожна така спалах має тривалість в сім поколінь шкідників і поділяється на чотири фази:

Номер слайду 8

Під час спалаху, шкідники лісу – жуки масово розмножуються і в найкоротші терміни поширюються на величезні території (тисячі гектар лісу), тому нанесений збиток може обчислюватися цілими насадженнями.

Номер слайду 9

Для боротьби з шкідниками лісу застосовуються:

Номер слайду 10

Також використовуються біологічні заходи боротьби:

Номер слайду 11

ІІІ. Шкідники та хвороби Сосни звичайної Pinus sylvestris. Як і всі представники хвойних дерев, сосна звичайна схильна до різного роду хвороб. Захворіти дерево може в результаті заселення на ньому шкідників, порушення умов зростання. Також часто зустрічаються інфекційні хвороби сосни звичайної (Pinus sylvestris).

Номер слайду 12

Шкідники сосни звичайної Pinus sylvestris

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Хвороби сосни звичайної Pinus sylvestris

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ІV. Шкідники Ялини звичайної Picea abies

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Багато лісу — не губи! Мало лісу — бережи! Нема лісу — посади!Дякую за увагу

pptx
Додано
30 вересня 2020
Переглядів
1223
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку