Презентація на тему: "Гарбуз з пап`є маше"

Про матеріал

Головним символом цього свята є "світильник Джека". Раніше його виготовляли з ріпи, але гарбуз була дешевше, і бідняки перейшли на виготовлення посудин для свічки з гарбуза. Люди вірили, що якщо вирізати страшну оскаленную пику з гарбуза, і виставити її на підвіконня, то всі злі духи будуть будинок обходити стороною.

Зараз багато виготовляють таку гарбуз з пап'є-маше. За допомогою такої техніки можна придумати будь-яку форму, надати їй індивідуальні риси, фантазувати. Це стало цікавим захопленням багатьох майстрів hand-made.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пап'є-маше - відмінний матеріал для виготовлення різних виробів: масок, ляльок, шкатулок. Гурток “Золота жар – птиця”   ГАРБУЗ З Пап'є Маше СВОЇМИ РУКАМИ Майстер - клас

Номер слайду 2

Для її виготовлення нам знадобиться: Великий повітряну кульку; Кілька метрів мотузки; газети; Вода, борошно, сіль; фарби; Невеликий шматочок гілки (для додання майбутньої гарбузі природності); Круглий шматочок картону; Мірна ложка (за бажанням, можна обійтися без неї).

Номер слайду 3

З інструментів: Ножиці або гострий канцелярський ніж (ідеальним варіантом звичайно буде бормашинка з насадками типу Дремель, але не у кожного вона є); Маленький цвях; Клейовий пістолет.

Номер слайду 4

В першу чергу, визначитеся з розміром майбутньої гарбуза. Надувши кульку до потрібного розміру, візьміть мотузку і виміряйте його окружність. Відріжте 4 відрізка мотузки потрібної довжини, складіть кожну з них навпіл і всі кінці зав'яжіть у вузол. Тепер потрібно вставити повітряна куля всередину одержані петель і почати надувати його, поправляючи при цьому петельки таким чином, як показано на малюнку. Коли Ви вирівняєте їх - продовжуйте надувати кульку до того моменту, поки не отримаєте хорошу форму гарбуза.

Номер слайду 5

Для виготовлення пап'є-маше своїми руками потрібно просто взяти води і борошна і перемішати їх до тих пір, поки не вийде хороша консистенція (Основне правило - на одну частину борошна потрібно взяти 2 частини води). Також можна додати трохи солі, для того щоб запобігти появі цвілі на готової гарбузі.

Номер слайду 6

Тепер, коли ви приготували клейстер, Ви можете нарізати смужки з газети і опустити їх в нього. Ось кілька порад: Смужки не повинні бути сильно широкими. Оптимальна ширина - близько 2-3 сантиметрів. При наклеюванні більш широких смужок будуть з'являтися зморшки; Газети повинні добре просочитися клейстером, але при наклеюванні потрібно віджати зайве, простягнувши смужку між пальцями. Надлишок клейстеру не дозволить готовому пап'є-маше швидко висохнути; Найкраще наклеювати шари по одному, чекаючи поки кожен з них не висохне повністю. Трьох (краще чотирьох) шарів буде досить для гарної, щільною гарбуза.

Номер слайду 7

Після того, як Ваша гарбуз обклеєна достатньою кількістю шарів і гарненько висохла - можна приступати до фарбування. Бажано перед цим трохи зашкурить нерівності дрібним наждачним папером.

Номер слайду 8

ppt
Додано
25 жовтня 2019
Переглядів
1046
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку