Презентація на тему "Інфографіка"

Про матеріал

Презентація на тему "Інфографіка" з інформатики для 10 (11) класу.

Дану тему вивчають за новою програмою у вибірковому модулі "Графічний дизайн" у 10 (11) класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інфографіка

Номер слайду 2

Інформаційна графіка або інфографіка (англ. Information graphics; infographics) — це графічне візуальне подання інформації, даних або знань, призначених для швидкого та чіткого відображення комплексної інформації. Вона може покращити сприйняття інформації, використовуючи графічні матеріали для того, щоб підвищити можливості зорової системи людини бачити моделі і тенденції. Процес створення інфографіки можна розглядати як візуалізацію даних, створення інформаційних схем та моделей подання інформації.

Номер слайду 3

Інфографіка - це наочний спосіб подачі даних у графічній формі. Застосовувати її можна, де завгодно: для навчання, для ілюстрації журналістського матеріалу, в статистичному звіті і т. д. Інфографіка допомагає структурувати великі обсяги інформації, а також більш наочно показує співвідношення предметів за різними параметрами і демонструє тенденції. І якщо раніше ми просто малювали схеми і креслили таблиці, то останнім часом Інфографіка розцвіла і перетворилася на ціле мистецтво. Причому зробити це своїми руками може кожен - бути дизайнером або художником зовсім необов'язково. Для цього зараз придумали багато корисних сервісів. Але для початку потрібно зробити декілька підготовчих кроків.

Номер слайду 4

Для створення власної інфографіки необхідно: Визначитися з темою інфографіки та її призначенням;Уявити, як це можна зробити графічно;Схематично зобразити інфографіку на папері;Підготувати всі дані, які потрібно відобразити ;Приступайте до оформлення візуалізації.

Номер слайду 5

Для створення власної інфографіки можна використати безкоштовні он-лайн сервіси:infogrampiktochart.comvisuallyeasel.lyvenngage

Номер слайду 6

Приклади інфорграфіки:

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Типи інфографіки:Інфографіка-інструкція. За допомогою цього типу можна відобразити послідовність дій для пояснення якого-небудь процесу або з метою навчання чому-небудь. Викласти весь масив інформації допомагають символьні схеми або графічні зображення. У будь-якого роду інструкціях цей тип використовується досить широко.2. Динамічна інфографіка. Цей вид призначений відобразити динаміку процесу або розвитку. Найчастіше її використовують для того, щоб візуалізувати соціальні або економічні показники.3. Статична інфографіка. Як робити наочними числові дані та наукові факти, а також їх взаємозв'язок відносно один одного? Скласти статичну інфографіку. Як правило, вони мають вигляд графіків, схем, діаграм та інших простих форм. 4. Відеоінфографіка. Є однією з останніх сучасних тенденцій в напрямку інфографіки, що допомагає наочно представити складну багаторівневу інформацію глядачеві. Вона може поєднувати в собі практично все розмаїття напрямів візуалізації даних, закріплюючи їх у свідомості людини завдяки їх зачитування.

Номер слайду 10

Правила створення інфографіки: Необхідно, щоб в інфографіці переважали великі, цілісні і однотонні елементи. Краще уникати елементів, які не несуть ніякої інформації, а служать лише для прикраси – вони можуть ввести читача в оману. У зображенні повинен бути «якір» – це такий елемент інфографіки, який зробить її помітною і зрозумілою. Краще обмежити свою палітру, так як різноманіття кольорів може збити читача з пантелику і не давати зосередитися на якомусь одному елементі.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Булатова Олена
    Коротко і зрозуміло
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Куровская Мария
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 листопада 2018
Переглядів
22495
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку