Презентація на тему : " Інклюзивне навчання в школі "

Про матеріал
Презентація на тему :"Інлюзивне навчання в школі " Кожна людина, незалежно від стану здоров'я, наявності фізичного чи інтелектуального порушення, має право на одержання освіти, якість якої не різниться від якості освіти здорових людей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кожна людина, незалежно від стану здоров'я, наявності фізичного чи інтелектуального порушення, має право на одержання освіти, якість якої не різниться від якості освіти здорових людей.

Номер слайду 2

«Коли інклюзивне навчання буде повністю опановане,ми зможемо відмовитися від ідеї,що всі діти для того,щоб приносити користь суспільству,повинні бути схожими один на одного. Замість цього ми будемо шукати і підтримувати таланти,властиві всім людям. Ми починаємо розглядати нетипові способи,щоб виховувати корисних членів суспільства,і в процесі цієї роботи ми зможемо дати всім дітям відчуття того,що вони потрібні.» Норман Кунк

Номер слайду 3

Інклюзивне навчання означає, що всі учні отримують освіту в звичайних класах. Це не означає, що учень не може залишити клас з якихось певних причин. Кожен учень може отримати індивідуальну допомогу з того чи іншого предмету.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Основні завдання інклюзивного навчання: Здобуття освіти. Надання консультативної допомоги сім’ям таких дітей. Забезпечення диференційованого психолого-педагогічного супроводу. Створення позитивного мікроклімату для таких дітей. Створення сприятливого середовища для дітей. Реалізація здібностей дітей

Номер слайду 7

Дуже важливою є спільна робота вчителя та асистента вчителя для обговорення спостережень, обміном інформацією,вибором розташування робочого місця дитини,внесенням певних змін чи доповнень,та інших важливих питаннях.

Номер слайду 8

Обов’язки асистента вчителя: Звітувати перед вчителем щодо сильних сторін учня; Вносити пропозиції вчителю щодо завдань,розроблених для учня; Вести спостереження за учнем; Звітувати перед вчителем щодо поведінки учня та наслідків; Сприяти розвитку зв’язного мовлення учня; Формувати та сприяти закріпленню конкретних умінь та навичок; Проводити додаткове пояснення; Допомагати у доборі та складанні матеріалів.

Номер слайду 9

Основна мета школи — це надання індивідуально-орієнтованої педагогічної,психологічної та соціальної допомоги дітям,що мають особливі освітні проблеми.

Номер слайду 10

В нашій школі діти з особливими освітніми потребами мають змогу спілкуватися з однолітками, підтримувати дружні стосунки зі своїми ровесниками, брати участь у громадському житті класу, школи. Навчання проводиться з орієнтацією на сильні якості, здібності та інтереси дитини.

Номер слайду 11

Віра в дитину, наполегливість, витримка, старанність, готовність до систематичної роботи стали запорукою позитивних змін.

Номер слайду 12

Особливістю навчально-виховного процесу дітей з особливими освітніми потребами є його корекційна спрямованість. Для проведення корекційно-розвиткових занять в індивідуальному навчальному плані учня передбачено 4 години на тиждень, що встановлюється з урахуванням рекомендацій ПМПК відповідно до особливостей психофізичного розвитку учня.

Номер слайду 13

Оцінювання навчальних досягнень учнів з особливими освітніми потребами здійснюється за критеріями оцінювання навчальних досягнень учнів у системі загальної середньої освіти та обсягом матеріалу, визначеним навчальною програмою. Система оцінювання навчальних досягнень учнів стимулююча. Зокрема, практикуються сюрпризні моменти, словесні заохочення.

Номер слайду 14

Інформація, отримана учнем по темі, що вивчається, відповідає рекомендованій йому для навчання освітній програмі. Закріплення отриманих знань, умінь і навичок ведеться на різному дидактичному матеріалі: роздаткові картки, вправи з навчальних посібників і підручників,який добирає асистент вчителя. Для пояснення складно сприйманих тем учню пропонуються картки інструкції з описом покрокових дій учнів

Номер слайду 15

Класний керівник разом із асистентом вчителя працюють в тісному контакті з вчителями і батьками. Постійно проводять бесіди з учнями класу. Асистент вчителя веде щоденник спостережень за дитиною,вказує позитивні і негативні зміни у дитини на уроці.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
16 січня 2022
Переглядів
1428
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку