Презентація на тему:. Іван Мазепа: зрадник чи патріот?

Про матеріал
Урок-диспут є однією з найефективніших форм співпраці учнів та вчителя на уроках. В даній розробці вміщені інтерактивні методи навчання, робота в парах, індивідуальні завдання. Презентація повинна поєднуватись із конспектом уроку, який також розміщений на моїй сторінці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Іван Мазепа: зрадник чи патріот?

Номер слайду 2

План уроку: 1. Відносини Івана Мазепи з Петром І.2. Подальше бачення Мазепою долі України.3.Іван Мазепа: зрадник чи патріот.

Номер слайду 3

Правила роботи на уроці-диспуті Дозволяється: Висловлюватися по черзі;дотримуватися теми;бути активним;виявляти доброзичливість;висловлювати свої думки чітко, лаконічно;Не дозволяється:пліткувати; насміхатися над невпевненими;бути пасивним;не дотримуватися теми;бути неуважним.

Номер слайду 4

«Іван Мазепа: зрадник чи мудрий керманич?

Номер слайду 5

«Відносини Івана Мазепи і Петра І»

Номер слайду 6

Плани Івана Мазепи щодо Гетьманщини

Номер слайду 7

«Гетьман І. Мазепа – безпринципна та дуже хитра людина. Все своє життя він переходив від більш слабкого до більш сильного покровителя, обманним шляхом входив у довіру і водночас плів підступні тенета змов». В. Сарбей, В. Смолій

Номер слайду 8

Умови українсько-шведського договору. Україна стає незалежною і вільною. Всі землі, загарбані Москвою, повертаються назад Україні. Шведський король зобов’язувався захищати Українську державу від ворогів, коли про це попросить гетьман. Мазепа стає довічним гетьманом України. Шведський король не має права претендувати на посаду князя в Україні, але для стратегічних потреб шведське військо має право займати п’ять українських міст: Стародуб, Мглин, Батурин, Полтаву, Гадяч

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Домашнє завдання1. Опрацювати відповідний матеріал підручника.2. Скласти історичний портрет І. Мазепи.

pptx
Додано
2 листопада 2022
Переглядів
371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку