Презентація на тему "Камера-обскура!"

Про матеріал
Презентація на тему "Камера-обскура". ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Складання найпростішого оптичного приладу. Виконав учень 9-А класу Карпенко Євген

Номер слайду 2

Що таке оптичний прилад?Оптичний прилад — прилад, в основі якого лежить використання оптичних явищ. Основними складовими оптичних приладів, як правило, є використання лінз. Також часто використовується у їх складі дзеркало.

Номер слайду 3

Де застосовують оптичні прилади?Оптичні прилади застосовуються в багатьох сферах . Наприклад оптика використовуються в камерах, телескопах, мікроскопах та навіть в звичайних окулярах.

Номер слайду 4

Який найпростіший оптичний прилад?Камера-обскура — це прототип фотографічного апарату, темне приміщення з одним малим отвором через який на протилежну стіну проектується перевернуте зменшене зображення предметів ззовні.

Номер слайду 5

Принцип роботи камери-обскура. Камера-обскура не забезпечує високої різкості зображення. До певної межі різкість зображення може бути підвищена шляхом зменшення діаметра отвору, але при занадто сильному зменшенні починають позначатися ефекти дифракції і зображення стає ще більш розпливчастим. Обскура характеризується нескінченно великою глибиною різко зображуваного простору.

Номер слайду 6

Як зробити камеру-обскура своїми руками?У середині однієї з менших стінок коробки кнопкою проколюємо отвір. У протилежній стінці вирізаємо прямокутне “вікно”. Заклеюємо це “вікно” шматком напівпрозорого паперу. Камера готова. Необхідно сказати, що за допомогою такого пристрою можна спостерігати лише яскраво освітлені предмети.

Номер слайду 7

Використані джерела: Ілюстрації – посилання. Градієнти – посилання.Інформація – посилання. Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Карпенко Євген
Пов’язані теми
Фізика, Інші матеріали
Додано
28 листопада 2021
Переглядів
1996
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку