Презентація на тему:«Кава та кавові напої»

Про матеріал
Матеріал до уроків виробничого навчання. Презентація на тему:«Кава та кавові напої»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кава і кавові напої

Номер слайду 2

Кава — напій, що виготовляється зі смаженого насіння плодів кавового дерева. Кава найбільше цінується через виражену збадьорливу дію, завдяки вмісту алкалоїдів кофеїну та теоброміну. Кава культивується з давніх часів і займає важливе місце в кулінарних традиціях багатьох культур світу. За деякими оцінками, кавовий напій є другою за об'ємами споживання речовиною на Землі після води.

Номер слайду 3

Кава по-східному (кава по-турецьки) готується в так званій джезві (турці). Часто використовуються спеції, такі, як кардамон, кориця і тому подібні. Подавати турецьку каву прийнято на блюді з маленькою чашкою з товстими стінками. Також повинна бути ложка з довгою ручкою, графин з холодною водою і ще одна чашка. Чашки перед подачею кави треба прогріти. Пити каву по-турецьки потрібно дуже повільно, кожен ковток треба запивати крижаною водою, що значно підсилює смак. До кави зазвичай подають халву, лукум, мед або фініки.

Номер слайду 4

Еспресо (італ. espresso) — міцна кава, зварена за допомогою нагрітої насиченої водяної пари, пропущеної через обсмажені, дрібно перемелені зерна кавового дерева, отримують за допомогою спеціальної еспресо-машини.

Номер слайду 5

Правильна подача еспресо виглядає наступним чином: - подають виключно свіжоприготований напій. Еспрессо вважається «живим» лише протягом перших трьох хвилин, оскільки саме така кількість часу пінка здатна стягуватися при розривах; - перед подачею кавову чашку прогрівають до 40 ° C в спеціальній шафі або на полиці кавомашини. Як правило, еспресо подають в спеціальній керамічній чашці, її обсяг становить не більше 80 мл; - ложечка на блюдці повинна лежати по праву руку від бариста (бармена), тобто - по праву від відвідувача. Ручка ложечки повинна бути спрямована на відвідувача. Всі ці хитрощі потрібні для того, щоб гість зміг без зволікання приступити до вживання еспресо; - чашку ставлять так, щоб її ручка була повернута в ліву сторону від бариста - по праву руку від відвідувача; На сьогоднішній день досить популярно подавати до чашечки еспресо невеликий кондитерський виріб - «комплімент». Оскільки справа вже лежить ложечка, блюдце з «компліментом» ставлять по діагоналі з протилежного боку;

Номер слайду 6

Латте - кавовий коктейль, що складається з однієї частини еспресо і двох частин прогрітого молока з піною. «Латте» (наголос на першому складі) - в перекладі з італійської означає молоко. Подають каву-латте в айриш-келиху або у високому бокалі з трубочкою. Для аромату при приготуванні гарячого і холодного латте додають різноманітні сиропи, за винятком цитрусових, через які молоко може скиснути. Часто пінку на поверхні напою прикрашають малюнками. Це ціле мистецтво, зване латте - арт.

Номер слайду 7

Американо, americano - кава еспресо, розбавлений гарячою водою у співвідношенні 1: 2 або 1: 3. Американо готується на еспресо-кавоварці: бариста після приготування 30 мл еспрессо додає в нього гарячу воду до отримання обсягу 120-160 мл. Подавати каву американо рекомендується у великих кавових чашках.

Номер слайду 8

Капучино В рецептуру входять: молочна піна і еспресо. Цей вид кави є одним з найскладніших в приготуванні. Потрібно знати техніку збивання молочної пінки і володіти латте-артом. Тільки так можна добитися хорошого результату в процесі приготування. Перш ніж налити кави, порцелянову чашку нагрівають, вона тримає тепло і не дасть пінці опуститися, потім наливають каву, зверху акуратно викладають пінку. Прикрашають напій меленою корицею і какао, і навіть малюють картини з меленої кави на поверхні. Обов'язково подають чайну ложку, якою з'їдається пінка, а потім випивається рідина.

Номер слайду 9

Кава-глясе Найпростіший варіант рецепту не гарячої кави (по-французьки glacй - крижаний, заморожений). Для його приготування необхідно взяти подвійну порцію еспресо (або американо) і охолодити її, щоб вона не була гарячою. Інакше кульку морозива, який ви покладете туди, моментально розтане і напій втратить свої смакові якості. На 100-130 мл кави додається кульку морозива вагою 50 грам.

Номер слайду 10

ppt
Додав(-ла)
Ємченко Тетяна
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
14 грудня 2020
Переглядів
4444
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку