Презентація на тему: «Концерт. Фантазія. Симфонічна поема»

Про матеріал
Презентація на урок музичного мистецтва для 6 класу на тему: «Концерт. Фантазія. Симфонічна поема»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: «Концерт. Фантазія. Симфонічна поема.»

Номер слайду 2

Твори, які називаються «концертними», уперше з‘явилисяв Італії як вокальні, а не інструментальні. Однак у їх виконанні могли брати участь й інструменти. Згодом концертом почали називати твори для голосу в супроводі інструментального акомпонементу; виникли хорові концерти.

Номер слайду 3

Концерт – жанр симфонічної музики; музичний твір, що складається з трьох частин і призначений для виконання одним або кількома інструментами та оркестром.

Номер слайду 4

Принцип «змагання» поступово нроникав і в суто інструментальну музику. Зіставлення звучання всього ансамблю з декількома інструментами стало основою кончерто гроссо – жанру, що отримав поширення у творчості А. Вівальді, Й. Баха та інших.

Номер слайду 5

Згодом склався також тип сольного тричастинного концерту для клавіру, скрипки та інших інструментів у супроводі оркестру. Яскравого втілення набув у творчості В. А. Моцарта, Л.ван Бетховена. Темп першої частини концерту, як правило, рухливий, другої – повільний. Третя частина – фінал – швидка, життєрадісна. Так будується концертний цикл, який утвердився у творчості композиторів-класиків.

Номер слайду 6

Слухання музики: Алессандро Марчелло «Концерт ре мінор для гобою і струнних». Дмитро Бортнянський «Концерт ре мажор для чембало(фортепіано) з оркестром»

Номер слайду 7

Вивчити пісню «Писанки» муз. В. Толовирі.

pptx
Додано
16 березня 2021
Переглядів
2887
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку