Презентація на тему: "Кримські сонети" Адама Міцкевича

Про матеріал

Презентація до уроку зарубіжної літератури. Мотив єдності природи й людини. Патріотизм і ностальгія за далекою батьківщиною як провідний настрій ''Кримських сонетів” Адама Міцкевича.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Мотив єдності природи й людини. Патріотизм і ностальгія за далекою батьківщиною як провідний настрій ’’Кримських сонетів” Адама Міцкевича. Епіграф: Найбільші подвиги благородства було зроблено з любові до батьківщини Ж. –Ж. Руссо

Номер слайду 2

Географія “Кримських сонетів” А. Міцкевича. У 1825 році з 14 серпня по 14 жовтня поет подорожував Кримом.“…я бачив Крим! Я витримав страшенну бурю на морі…Я бачив Схід у мініатюрі.”

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Словникова робота. СОНЕТ(італ. sonetto, від прованс. sonet -пісенька) – різновид поетичної строфи, віршований твір, утворений з 14-ти рядків: два катрени(чотиривірші) і два терцети(тривірші). СОНЕТ італійський англійський (класичний) (шекспірівський) Данте, Ф. Петрарка В. Шекспір

Номер слайду 5

Портрет А. Міцкевича,Написаний Валентином. Ваньковичем, “Адам. Міцкевич на Аю-Дагускелі”

Номер слайду 6

Герой “Кримських сонетів”1. Мандрівник, пілігрим (за А. Міцкевичем). Здійснюєподорожі незнаною країною і відкриває її красу.2. Мандри душі особистості.3. Що він шукає на дорогах Криму? Себе, своє минулекохання, дорогу серцю країну. Шукає, але ж знаходить.4. Краса Криму зачаровує, але не втішає його.5. Ліричний герой – патріот.6. Ліричний герой – поет. Тонко відчуває красу ігармонію природи. 7. Схильний до філософських роздумів.8. Замріяний і мужній, залишився вірний своїм ідеалам.

Номер слайду 7

Втілення рис романтизму в збірці “Кримські сонети”1. Основа віршів – кримські казки, легенди, перекази.2. За формою сонети – лірична сповідь.3. Ліричний герой – герой-самітник, мандрівник, людина,як виклик долі.4. Картини, що постають перед читачем, тяжіють доекзотичною, виняткового.5. Пейзаж – трагічний колорит, несе лірично-емоційненавантаження.6. Мова сонетів насичена яскравими метафорами іпорівняннями.7. Поєднаня пейзажної і філософської лірики.

pptx
Додано
5 квітня 2018
Переглядів
1686
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку