Презентація на тему "Кроссенси"Використання на уроках

Про матеріал
Використання кроссенсів на уроках англійської молви. Ці прийоми: супроводжуються позитивними емоціями; підвищують цікавість до навчання; призводить до зосередження уваги; сприяють формуванню і розвитку пізнавального інтересу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас “Кроссенс. Сучасна головоломка для активізації пізнавальної діяльності школярів” Підготувала. Кондрашова О. В. Розливенська ЗОШ

Номер слайду 2

«Якщо учень в школі не навчився сам нічого створювати, то і в житті він буде тілько наслідувати, копіювати ...» Л. М. Толстой

Номер слайду 3

Слово "кроссенс" означає "перетин смислів" і придумано авторами за аналогією зі словом "кросворд", яке в перекладі з англійської означає "перетин слів" розроблений Сергієм Федіним - письменником, педагогом, математиком і Володимиром Бусленко вперше опублікований в 2002 році 

Номер слайду 4

Кроссенс представляє з себе асоціативний ланцюжок, стандартне поле з дев'яти квадратиків . Дев'ять зображень розставлені в ньому таким чином, що кожна картинка має зв'язок з попередньою і наступною, а центральна об'єднує за змістом відразу декілька.

Номер слайду 5

Зазвичай потрібно встановити зв’язки по периметру між квадратами 1-2, 2-3, 3-6, 6-9, 9-8 8-7, 7-4, 4-1 («основа»), а також по центральному хресту між квадратами 2-5, 6-5, 8-5 и 4-5 («хрест»).

Номер слайду 6

Основний сенс створення кроссенсу - це загадка, головоломка, ребус, завдання, яке призначене для певної аудиторії.

Номер слайду 7

1)    спосіб поглибити розуміння вже вивченого шкільного поняття (явища,теми); 2)   можливість показати неординарне практичне застосування знань і зв'язок вивченого з життям; 3)  можливість встановити  міжпредметні зв’язки з іншими шкільними дисциплінами. Для вчителя кроссенс – це:

Номер слайду 8

Кроссенс сприяє:     розвиткові логічного, образного і асоціативного мислення, уяви; прояву нестандартного мислення і креативності; можливості самовираження; розвитку комунікативних і регулятивних уміннь; закріпленню навичок роботи з інформацією; підвищенню допитливості і мотивації до вивчення  предмету.

Номер слайду 9

Кроссенс можна використати: 1.    при формулюванні  теми і мети уроку; 2.    при вивченні нового матеріалу, в якості постановки проблемної ситуації; 3.    при закріпленні і узагальненні вивченого матеріалу; 4.    при підведенні підсумку роботи на уроці, включити як  рефлексію.

Номер слайду 10

Як же читати кроссенс? Підкоряючись нормам читання, потрібно  читати зверху вниз і зліва направо. Хоча можна почати з будь-якої зрозумілої картинки.

Номер слайду 11

Алгоритм створення кроссенса: 1.    Визначити тематику 2.    Вибрати  8-9 образів до теми. 3.    Знайти зв'язок  між елементами. 4.    Визначити послідовність елементів. 5.    Сконцентрувати значення в одному елементі (центральний квадрат). 6.    Виділити особливості кожного елемента навколо центрального квадрата. 7.    Підібрати картинки, що ілюструють вибрані елементи (образи). 8.     Замінити вибрані прямі  елементи (образи) і асоціації непрямими, символічними картинками. 9.    Побудова асоціативного зв’язку між образами елементів.

Номер слайду 12

Кроссенс “Велика Британія”

Номер слайду 13

Кроссенс”Америка”

Номер слайду 14

Лондон

Номер слайду 15

Кроссенс на тему”Біографія Овідія Назона”

Номер слайду 16

Дякую за увагу!“Що розум людини може осягнути і в що він може повірити, те він здатний досягти”, – Наполеон Хілл.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Івануна неллі
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 березня 2021
Переглядів
1233
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку