Презентація на тему "Легка атлетика"

Про матеріал
Презентація на тему "Легка атлетика". Даний матеріал буде корисним для вчителів фізичної культури під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легка атлетика – королева спорту

Номер слайду 2

Спортивна ходьба. Техніка спортивної ходьби характеризується чергуванням напруження й розслаблення м'язів. Після енергійного відштовхування махова нога вільно виноситься вперед, вага тіла передається на опорну ногу, плечовий пояс розслаблений, але руки працюють енергійно. Голова й тіло тримаються в невимушеному природному положенні. Уміння ходити вільно, без зайвої напруги, оптимально поєднуючи довжину й частоту кроків,— найбільш важлива умова досконалої техніки спортивної ходьби.

Номер слайду 3

Біг: спринт, на середні дистанції, на довгі, бар’єрний біг, марафонський.

Номер слайду 4

Стрибки

Номер слайду 5

Стрибок у довжину з місця. У фазі польоту ноги згинаються, коліна підтягуються до грудей, руки вперед. Все тіло спрямовано уперед. Приземлення виконується тільки на напівзігнуті ноги, руки вперед, забезпечуючи тим самим м'яке стійке приземлення.

Номер слайду 6

Стрибок у довжину з розбігу Стрибки з розбігу виконуються в спеціально підготовану яму з піском. Результат фіксується за віддаллю від лінії відштовхування до найближчого до неї відбитку тіла спортсмена в піску. Існує чотири взаємопов'язані фази стрибка: розбіг, відштовхування, політ і приземлення.

Номер слайду 7

Стрибок у висоту з розбігу. Стрибок виконують із розбігу під кутом 30–45° до планки з боку махової ноги, відштовхуючись за 60–80 см від проекції планки. Після відштовхування махову ногу, трохи зігнуту в коліні, стрибун піднімає вперед-вгору, поштовхову опускає вниз.

Номер слайду 8

Стрибки з жердиною. Стрибки з жердиною — легкоатлетична дисципліна, олімпійський вид спорту, змагання на подолання висоти з використанням гнучкої жердини.

Номер слайду 9

Метання диска. Метання диска — легкоатлетична дисципліна, яка полягає в метанні на дальність спеціального спортивного снаряда — диска. Належить до метань і входить в технічні види легкоатлетичної програми. Вимагає від спортсменів сили та координації рухів.

Номер слайду 10

Метання списа — легкоатлетична дисципліна, олімпійський вид спорту, змагання в метанні списа на відстань. Метання списа було одним з п'яти видів фізичних вправ (біг, стрибки, метання списа, метання диска і боротьба), які використовувались у системі фізичного виховання древніх греків.

Номер слайду 11

Штовхання ядра. Штовхання ядра — легкоатлетична дисципліна, виштовхування важкої металевої кулі (ядра) на віддаль. Вага ядра в чоловічих змаганнях становить 7,26 кг, в жіночих — 4 кг. Ядро штовхають із кола із сегментом, заввишки 10 см.

Номер слайду 12

В здоровому тілі – здоровий дух!!!Дякую за увагу. Вчитель фізичної культури Ботнар О. М.

pptx
Додано
4 грудня 2023
Переглядів
302
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку