Презентація на тему: "Лікарські рослини"

Про матеріал
Розвивати спостережливість, увагу, логічне мислення, звязне мовлення. Закріпити назви лікарських рослин, їх зовнішній вигляд. Формувати уявлення про їх лікарські властивості. Виховувати бажання піклуватися про рослинний світ України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД(ЯСЛА-САДОК) «ВЕСЕЛОЧКА» ПРИ В/Ч А 0501 РОСЛИНИ ЩО ЛІКУЮТЬВихователь-методист. Гончарова Н. В.

Номер слайду 2

Запишалась бузина: "В світі я така одна, З мого запашного цвіту Чудодійні вийдуть ліки, Із ягід - смачне варення, Хто ж корисніший за мене?" -Не хвались, - сказав їй глід,- Мої ягоди та цвіт І листочки теж корисні, Дуже помічні від серця. Обізвалася шипшина: Є й в мені цілюща сила". Ну а жовтий звіробій Вихвалявся і собі: "Сто хвороб мене боїться". -Годі,годі,зупиніться, Перестаньте сперечатись,- Це стара калина-мати "Заспокоїла рослин: Здавна всі ми як один: І жасмин,і дев"ясил Додають здоров'я й сил, Живокіст,беріз бруньки Зцілюють всіх залюбки. Материнка,валер"яна,- Також ліки непогані. І медунка,й зелен-м"ята Теж уміють лікувати. Із ромашки та малини Відвари будуть теж смачними, Горобина,подорожник - Ліки з них зробити можна, Щоб прогнати всі недуги, Нам за це дякують дуже. Ми разом - велика сила, Звуть нас - лікарські рослини. Ліки з них зробити можна, Щоб прогнати всі недуги, Нам за це дякують дуже. Ми разом - велика сила, Звуть нас - лікарські рослини.

Номер слайду 3

Від застуди і від кашлю. Випийте мікстуру краще: З мати-й-мачухи відвар. Допоможе, друзі, вам.

Номер слайду 4

Запишалась бузина:“В світі я така одна,З мого запашного цвіту. Чудодійні вийдуть ліки,Із ягід – смачне варення,Хто ж корисніший за мене?”

Номер слайду 5

Як зустрінуться вам, друзі,Запашні ромашки в лузі. Не забудьте їм вклонитись,З пелюсток росою вмитись,Бо ромашкові відвари –То найкращі ліки-чари.«Любить-не любить», – ворожать дівчата. Та не для цього мене треба рвати. Протизапальну маю я дію. Звуся … і сонцю радію.

Номер слайду 6

Коли хтось упав раптово,Чи поранив руку, ногу –Подорожник всім – дружок,Прикладіть його листок. Листячко довгасте з жилками-нитками. Можеш ти прикласти до своєї рани. Вздовж доріг, стежинок я люблю рости,Скрізь мене побачиш, де крокуєш ти.

Номер слайду 7

З кропиви борщі й салати. Добрі можна зготувати. Хоч жалюча кропива,Та жаліє всіх вона. Олена зелена,Не сіяна, не саджена,Хто доторкнеться,Той обпечеться.

Номер слайду 8

У вінку зеленолистім,У червоному намистіВидивляється у воду. На свою хорошу вроду.І червона, й соковита,Та гірка вона все літо. Припече мороз – вона. Стала добра й смачна.

Номер слайду 9

Дуже скромна і тендітна,Серед квітів непримітна. Та якщо в руці пом’яти,То умить впізнаєш…

Номер слайду 10

Квітка пишна, квітка гожа,На троянду трішки схожа. На кущах вона зростає. Хто із вас цю квітку знає?

Номер слайду 11

Серед квітів справжня баба –В жовтій хусточці… Перший раз цвіла –Жовтою була,Як дозріла – побіліла,Схопилася, полетіла. Знову десь рости. Й жовто зацвісти.

Номер слайду 12

Не піде із звіром в бій. Жовта квітка…

Номер слайду 13

Заболіли раптом зубиЄ шалфей, кора із дуба. А нема зеленки, йоду –Чистотіл знайдіть в городі.

Номер слайду 14

Ростемо у лісі, у лузі –в природі. Коли захворієш, ми станемо в пригоді

pptx
Додано
2 травня 2020
Переглядів
1290
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку