Презентація на тему: "Літосферні плити"

Про матеріал
Презентація з географії на тему: "Літосферні плити" ( 6 клас). В презентації є такі завдання для учнів на повторення вивченого матеріалу, як "Логічні пари", "Третє зайве", "Вірю, не вірю".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛІТОСФЕРНІ ПЛИТИ,наслідки їх переміщення. Презентацію підготувала Куницька Оксана Миколаївна

Номер слайду 2

«Вірю, не вірю»1. Земля складається з двох головних шарів. Так чи ні?2. Ядром називають центральну частину земної кулі і починається на глибині 290 км. Так чи ні?3. Земна кора – зовнішня тверда оболонка Землі. Так чи ні?4. Існує внутрішнє розплавлене і зовнішнє тверде ядро. Так чи ні?

Номер слайду 3

«Третє зайве»Граніт-базальт-крейда. Гнейс-вапняк-мармур. Горючі сланці-природний газ-фосфорити

Номер слайду 4

«Логіічні пари (встановіть відповідність)» 1. Паливні корисні копалини А. Сірка,кухонна сіль2. Рудні корисні копалини Б. Вугілля, алюмінієва руда 3. Хімічна сировина В. Глина, пісок4. Будівельні матеріали Г. Залізна руда, марганцева руда Д. Нафта, торф

Номер слайду 5

Земна кора не є суцільною. Вона розділена розломами на окремі величезні блоки – літосферні плити, які вглиб сягають верхніх шарів мантії.

Номер слайду 6

Земна кора легша від мантії, Тому вона наче “плаває” на астеносфері. Отже, літосферні плити повільно, але безперервно переміщуються у горизонтальному напрямку.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

225 мільйонів років тому на нашій планеті існував один суперматерик Пангея та один океан Панталасса

Номер слайду 9

Пізніше, внаслідок руху літосферних плит, Пангея розкололася, і в Північній півкулі виник величезний суходільний масив – материк Лавразія. Водночас у Південній півкулі утворився материк Гондвана,.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Робота з підручником: 1. Літосферні плити можуть навіть «стрибати». Знайдіть у підручнику приклади таких «стрибків».2. Опрацювати рубрики: а) «Мої дослідження»б) «Нотатки до теми»в) «Прочитали –перевірте себе»

Номер слайду 12

Домашнє завдання:1. Опрацювати параграф 20. 2. На контурну карту нанести назви та межі літосферних плит.

pptx
Додано
12 грудня 2021
Переглядів
566
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку