Презентація на тему «Методи ейдетики та мнемомеханіки на уроках математики»

Про матеріал
Презентація на тему «Методи ейдетики та мнемомеханіки на уроках математики»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Методи ейдетики та мнемомеханіки на уроках математики»

Номер слайду 2

ЕЙДОТЕХНІКА – це технологія з обробки, зберігання та відтворення інформації, в основі якої лежить використання прийомів запам’ятовування, заснованих на максимальному використанні образного типу інформації. ЕЙДЕТИЗМ - «психологічна здатність відтворювати надзвичайно яскравий наочний образ предмета через тривалий час після припинення його дії на органи чуття».

Номер слайду 3

емоційна забарвленість образів. Автор терміну «ейдетика» - німецький психолог Ерік Йєнш.

Номер слайду 4

О. Р. ЛУРІЯ поділив методики запам’ятовування на два основних напрямки: мнемотехніка ейдетика (методи, в основі яких (методи, засновані на лежить вербально-логічне конкретно-уявному мислення); мисленні).

Номер слайду 5

засновник «Української школи ейдетики «Мнемозіна» Є. В. Антощук.

Номер слайду 6

Принципи роботи за системою ейдетики:створення радісної, веселої атмосфери;поділ інформації до особливостей кожної дитини;мобільність і доступність ігрового матеріалу.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Переваги використання методики ейдотехніки:збільшення об’єму пам’яті; збагачення уяви;розвиток творчого мислення; лаконічність використання;розвиток швидкості мислення розвиток об’єму та тривалості уваги;гнучкість у використанні;розвиток відчуттів;пробуджує пізнавальну активність;розвиває позитивні емоції та відношення до життя;підвищення імунітету і працездатності;розвиває впевненість у собі, працездатність.

pptx
Додано
5 червня 2021
Переглядів
931
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку