Презентація на тему: "Молодіжна субкультура"

Про матеріал
Презентація допоможе батькам зрозуміти термін "субкультура", ознайомитись з її видами ( хіпі, панки, готи, кібер готи, емо, хіп-хопери, ультрас). Зрозуміти причини, чому підлітки йдуть у неформальні групи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Молодіжні субкультури

Номер слайду 2

Субкультура це частина культури суспільства, яка відрізняється від домінуючої, а також соціальні групи - носії цієї культури.

Номер слайду 3

Хіпі Покоління, яке народилося в 60 – ті роки ХХ століття. В період розквіту декларувалась свобода в різній формі: легалізація і вживання наркотиків, пацифізм, вільний секс.

Номер слайду 4

Хіпі Сьогодні: вони дуже мало чисельні. Одяг в стилі casual (вільний), натуральні тканини, зручне взуття. Радикальні ідеї зникли, але намагаються бути ближче до природи. Основна ідея: проповідують свободу.

Номер слайду 5

Панки З’явилися в 70 –х роках в США і Великобританії. Прихильники музики в стилі панк-рок. Зовнішній вигляд: волосся розфарбоване в різні кольори, зачіска в стилі «ірокез». Одяг або брудний, рваний, або стилізований (латки з рваними краями, дірки). Полюбляють футболки, шкіряні короткі куртки з застібкою «блискавка» навкоси, Філософія – анархія, протиставлення себе впорядкованому суспільству. Нормою є ненормативна лексика, алкоголь, наркотики.

Номер слайду 6

Готи Субкультура виникає в кінці 70-х . Пов’язано з напрямком у музиці. Багато в чому наслідували панк-культуру. Основна характерна риса – схильність до чорного кольору. Вони слухають похмурий готик – рок, інколи почитують готичні романи про похмурі замки і привидів, влаштовують вечірки з улюбленою музикою.

Номер слайду 7

Готи Середовище готів не однозначне. Є багато різновидів: по зовнішньому виду, по відношенню до життя (є, так звані, правильні – ті, які весь час перебувають в депресії, а є ті, які ставляться до своєї субкультури, як до розваги). Дівчатам подобаються готичні плаття, а хлопці думають, що в такому вигляді вони більш мужні.

Номер слайду 8

Кібер готи відрізняються від традиційних готів тим, що слухають не рок музику, а техно.

Номер слайду 9

ЕМО від англійського слова – емоційний, субкультура виникла в 1981 році на базі прихильників однойменного музичного жанру Емо виросли з панків. Субкультура Емо – одна з найпопулярніших серед підлітків 13 – 17 -19-20 років. Зовнішній вигляд. Чорно – рожева гама в одязі, екстравагантний грим. Волосся пофарбоване в чорний колір, чубчик (рос. чёлка) навкоси (закриває одне око), око обведено чорним, у вухах «тонелі», через плече – поштова сумка.

Номер слайду 10

ЕМО Естетизують смерть. Життя ними сприймається смугастим (« в полосочку»). Чорна смуга – символ депресії, нещастя, відторгнутості, рожевий (рос. розовый) – світлі моменти в житті. Один з улюблених символів – рожеве серце розколоте поперечною тріщиною або розірване на шматки (рос. в клочья) Емо – це протест проти раціоналізму, засилля ідеології бізнесу, грошей. Намагаються вийти за рамки прагматизму, раціоналізму. Форма протесту – яскравий одяг, макіяж, плач.

Номер слайду 11

Хіп – хопери (репери) Субкультура сформувалася під впливом відповідного напрямку в музиці. Зовнішній вигляд: на декілька розмірів більші приспущені штани, футболка, бейсболка козирком набік, зручне взуття. Корисне заняття-танці. Полюбляють зображувати графіті на стінах будинків.

Номер слайду 12

Ультрас Організовані групи болільників для підтримки футбольних клубів Вперше виникають після другої світової війни Об'єднує від десяти до декількох тисяч найбільш активних фанатів, які займаються інформаційним просуванням і підтримкою своєї команди Популяризують свій рух (листівки, граффіті, стікери) Поширюють квитки Організовують спеціальні шоу на трибунах Організовують виїзди на гостьові матчі своєї команди

Номер слайду 13

Причини, чому підлітки йдуть у неформальні групи Потреба у спілкуванні. Потреба у само ідентифікації. Бажання усвідомити сенс життя. Комплекс неприйнятої дитини. Бунт проти батьків. Бунт проти суспільних стереотипів. Нічого робити.

Номер слайду 14

ppt
Додано
25 лютого 2020
Переглядів
1708
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку