Презентація на тему : " Монети та їх історія"

Про матеріал
Матеріал містить історичні відомості стародавніх авторів на чолі з Геродотом про монети:, зокрема про матеріал, з якого їх виготовляли в різні часи, в різних країнах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: Монети та їх історія.

Номер слайду 2

Монета являє собою злиток металу з конкретною формою, вагою, пробою і вартістю, що є узаконеним засобом обміну. 

Номер слайду 3

Деякі стародавні автори на чолі з Геродотом писали, що перші монети викарбувано в державі Малої Азії, Лідії. В даний час точно підтверджено, що найдавніша монета з’явилася саме там приблизно в 685 році до нашої ери, під час царювання Ардіза. Виготовляли їх із натурального сплаву срібла з золотом — електрума, на одній монетній стороні була проба, а на іншій — зображення голови ассірійського лева. 

Номер слайду 4

Через декілька десятків років, металеві гроші стали виготовлятися в грецькому містечку Егіна зі срібла і за формою, що відрізнялися від лідійських. Вважають, що егінейская монета була зроблена незалежно від Лідії, хоча і трохи пізніше. Ці дві монети стрімко поширилися по всім грецьким містам, сусіднім колоніям і, трохи пізніше, Ірану. Після вони з’явилися в Давньому Римі і варварських племенах.

Номер слайду 5

Самостійно винайшли індійські та китайські монети. Причому в Китаї, вони відливалися з бронзи ще в 12-м столітті до нашої ери, але мали лише регіональний статус.

Номер слайду 6

Для монет малої вартості з давніх часів застосовувався алюміній. Залізні монети випускали багато європейських країн в періоди війн, але для минования корозійної проблеми, покривалися міддю, нікелем або хромом. 

Номер слайду 7

У царській Росії для виготовлення монет широке застосування отримала платина і, зрозуміло, срібло — привабливий білий метал, який використовується повсюдно з давніх пір.

Номер слайду 8

Нікель зазвичай сплавлявся з міддю, хоча самостійно цей метал також застосовувався, здебільшого для грошей Канади та Швейцарії.

Номер слайду 9

У чистому вигляді деякі метали не підходили для виробництва за своїми властивостями і якостями. Так, золото, магній, марганець, олово і цинк додавалися в різні сплави. А міддю і хромом покривалися інші метали для підвищення зносостійкості. Безліч металевих сплавів для виготовлення монет відомо на сьогоднішній момент. До найпопулярніших відносяться: бронза — сучасні «мідні» монети, латунь (у тому числі нікелева), сталь і нержавіюча сталь. 

Номер слайду 10

Але це далеко не повний список! Для карбування також використовували алюмінієву бронзу, білий метал (виробництво медалей), Білон, віреніум, дзвоновий метал, коронне золото, мідно-нікелевий сплав, нікелеве срібло, пінчбек, гарматний метал, потін, п’ютер, спекулум, томпак , електр і цинк.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

pptx
До підручника
Економіка (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Крупська Л.П., Тимченко І.Є., Чорна Т. І.)
Додано
3 січня 2020
Переглядів
4264
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку