Презентація на тему: "Настільний теніс (Пінг-понг) Історія виникнення."

Про матеріал

Настільний теніс (Пінг-понг)

Історія виникнення.

Більшість фахівців вважають, що настільний теніс з'явився в Англії, як різновид великого тенісу. Грали в теніс на відкритих майданчиках потім перешли в приміщення - грали на підлозі. Пізніше з'явилась гра на столах. Простий інвентар, а головне невеликі розміри майданчика дозволяли грати де завгодно. Тоді не було визначених правил. М'ячі робились з ниток, книги розставлені на столі - були сіткою, а шматки товстого картону були ракетками. Досить довго гра використовувалась не як вид спорту , а тільки як засіб для проведення вільного часу й активного відпочинку.

Перші правила гри були створені в Англії. Грали одну партію до 30, а не до 21 очка, як тепер. Форма одягу учасників: жінки - в довгих сукнях, чоловіки - в смокінгах. Активізував подальший розвиток настільного тенісу винахід французького інженера Джеймса Рібса (1984 р.) він ввів в гру цілоїдний м'яч. Поступово і змінювалась форма ракетки. З'явились фанерні, вага яких зменшується майже втричі. Вкорочена ручка викликала необхідність по новому тримати ракетку. Почали застосовуватись і нові методи обклеювання ігрової поверхні: пергамент, шкіра, велюр. Автором цих модифікацій був англієць Е. Рудь.

В Англії пінг-понг (настільний теніс), як вид спорту визнали ще на початку 1900 року (були перші офіційні змагання). Згодом в 1901 році був проведений турнір в Індії ( це перші офіційні міжнародні змагання).

З Англії ця гоа прийшла в Австро-Угорщину, потім в Німеччину, Чехословаччину. В Берліні на Вікьорія плацу відкрили кафе “Пінг-понг". Згодом такі клуби з'явились у Відні, Празі та інших містах Європи. Прискорене розповсюдження настільного тенісу викликало необхідність створити міжнародну організацію і встановити єдині правила гри. Це зробив доктор Георг Леман (Німеччина).

6 січня 1926 р. була заснована міжнародна федерація настільного тенісу - ІТТФ.

Перший чемпіонат світу відбувся в Лондоні в грудні 1927 року. В змаганнях брали участь спортсмени Англії, Австрії, Чехословаччині, Німеччини, Угорщини, Данії, Швеції, Уельса і Індії. Боротьба проходила в чотирьох розрядах: одиночні - чоловіки і жінки, і парних - чоловіки і змішаних.

1928 році в змаганнях вже прийняли участь жіночі пари. З того часу першість світу проводили раз в два роки і паралельно першість Європи. Почали також проводити континентальні чемпіонати Азії і Африки.

Завдяки бурхливому розвитку промисловості, появою нових матеріалів знайшовши своє застосування в спорті, якісно змінюється спортивний інвентар. Це в свою чергу, вплинуло на техніку і тактику гри. Змінюються і правила.

Значною мірою сприяла розвитку настільного тенісу і поява губчастої гуми, яку стали застосовувати, як накладки на ігрові поверхні ракетки. З появою губки (1930) гра вдосконалюється. Завдяки підвищенному зчепленні ракетки з м'ячем, з'явилась можливість надавати йому значно більші оберти. Змінювалась і траєкторія польоту м'яча. Відкрилась можливість грати більш активно і тоді, коли м'яч опускається нижче рівня сітки столу. В 1936 році “Пінг-понг" отримав назву “Настільний теніс"

Після Великої Вітчизняної війни значно активізується тенісний рух і в колишньому Радянському Союзі.

В 1950 році в Москві відбувся перший Всесоюзний турнір найсильніших тенісистів.

Настільний теніс став улюбленою грою в Росії, Україні, Литві, Латвії, Естонії, Молдові.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Настільний теніс (“Пінг-понг) Історія виникнення. Більшість фахівців вважають, що настільний теніс з’явився в Англії, як різновид великого тенісу. Грали в теніс на відкритих майданчиках потім перешли в приміщення - грали на підлозі. Пізніше з’явилась гра на столах. Простий інвентар, а головне невеликі розміри майданчика дозволяли грати де завгодно. Тоді не було визначених правил. М’ячі робились з ниток, книги розставлені на столі - були сіткою, а шматки товстого картону були ракетками. Досить довго гра використовувалась не як вид спорту , а тільки як засіб для проведення вільного часу й активного відпочинку.

Номер слайду 2

Перші правила гри були створені в Англії. Грали одну партію до 30, а не до 21 очка, як тепер. Форма одягу учасників: жінки - в довгих сукнях, чоловіки - в смокінгах. Активізував подальший розвиток настільного тенісу винахід французького інженера Джеймса Рібса (1984 р.) він ввів в гру цілоїдний м’яч. Поступово і змінювалась форма ракетки. З’явились фанерні, вага яких зменшується майже втричі. Вкорочена ручка викликала необхідність по новому тримати ракетку. Почали застосовуватись і нові методи обклеювання ігрової поверхні: пергамент, шкіра, велюр. Автором цих модифікацій був англієць Е. Рудь.

Номер слайду 3

В Англії пінг-понг (настільний теніс), як вид спорту визнали ще на початку 1900 року (були перші офіційні змагання). Згодом в 1901 році був проведений турнір в Індії ( це перші офіційні міжнародні змагання). З Англії ця гоа прийшла в Австро-Угорщину, потім в Німеччину, Чехословаччину. В Берліні на Вікьорія плацу відкрили кафе “Пінг-понг”. Згодом такі клуби з’явились у Відні, Празі та інших містах Європи. Прискорене розповсюдження настільного тенісу викликало необхідність створити міжнародну організацію і встановити єдині правила гри. Це зробив доктор Георг Леман (Німеччина). 6 січня 1926 р. була заснована міжнародна федерація настільного тенісу - ІТТФ.

Номер слайду 4

Перший чемпіонат світу відбувся в Лондоні в грудні 1927 року. В змаганнях брали участь спортсмени Англії, Австрії, Чехословаччині, Німеччини, Угорщини, Данії, Швеції, Уельса і Індії. Боротьба проходила в чотирьох розрядах: одиночні - чоловіки і жінки, і парних - чоловіки і змішаних. 1928 році в змаганнях вже прийняли участь жіночі пари. З того часу першість світу проводили раз в два роки і паралельно першість Європи. Почали також проводити континентальні чемпіонати Азії і Африки. Завдяки бурхливому розвитку промисловості, появою нових матеріалів знайшовши своє застосування в спорті, якісно змінюється спортивний інвентар. Це в свою чергу, вплинуло на техніку і тактику гри. Змінюються і правила.

Номер слайду 5

Значною мірою сприяла розвитку настільного тенісу і поява губчастої гуми, яку стали застосовувати, як накладки на ігрові поверхні ракетки. З появою губки (1930) гра вдосконалюється. Завдяки підвищенному зчепленні ракетки з м’ячем, з’явилась можливість надавати йому значно більші оберти. Змінювалась і траєкторія польоту м’яча. Відкрилась можливість грати більш активно і тоді, коли м’яч опускається нижче рівня сітки столу. В 1936 році “Пінг-понг” отримав назву “Настільний теніс”

Номер слайду 6

Після Великої Вітчизняної війни значно активізується тенісний рух і в колишньому Радянському Союзі. В 1950 році в Москві відбувся перший Всесоюзний турнір найсильніших тенисістів. Настільний теніс став улюбленою грою в Росії, Україні, Литві, Латвії, Естонії, Молдові.

ppt
Додано
13 грудня 2023
Переглядів
317
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку