Презентація на тему: "Неінфекційні хвороби"

Про матеріал
Бронхіальна астма — «хронічне запальне захворювання дихальних шляхів, у якім беруть участь багато клітин і клітинні елементи. Хронічне запалення зумовлює розвиток бронхіальної гіперреактивності, яка призводить до повторюваними епізодами свистячих хрипів, задишки, почуття закладеності в грудях і кашлю, особливо вночі та рано вранці. Близько 235 мільйонів чоловік страждають від астми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Неінфекційні хвороби»

Номер слайду 2

Шизофренія . В перекладі – “розколення розуму”Є психічним розладом розумової діяльностіПрояви: галюцинації, марення, дивні манії, параноя, дезорганізованість мови, мислення. Часто починає проявлятись у молодому віці та прогресуєПричини виникнення – досі не з’ясованіХворіють близько 1%

Номер слайду 3

Розсіяний склероз . Аутоімунне захворювання (власні імунні клітини “атакують” мієлін – “ізоляцію” нервових волокон)Порушення зору, моторики, чуттів, спазми, м’язова слабкість, проблеми з мовленням або ковтанням, емоційні та мисленнєві проблеми. Причини – генетичні відхилення, природні фактори

Номер слайду 4

. Бронхіальна астма. Бронхіальна астма — «хронічне запальне захворювання дихальних шляхів, у якім беруть участь багато клітин і клітинні елементи. Хронічне запалення зумовлює розвиток бронхіальної гіперреактивності, яка призводить до повторюваними епізодами свистячих хрипів, задишки, почуття закладеності в грудях і кашлю, особливо вночі та рано вранці. Близько 235 мільйонів чоловік страждають від астми.

Номер слайду 5

Хронічний бронхіт. Бронхіт хронічний — дифузне прогресуюче запалення слизової оболонки бронхів і глибших шарів бронхіальної стінки, пов'язане з тривалим подразенням їх різними шкідливими та впливом респіраторної інфекції. Симптоми хронічного бронхіту: кашель з виділенням мокротиння; болі у грудній клітці; задишка; кровохаркання;температура тіла близько 37 °С.

Номер слайду 6

Алергія. Реакція гіперчутливості негайного типу (алергічна реакція негайного типу) є субстратом алергії, як захворювання. Алерге́н — антиген зовнішнього середовища, що ініціює реакцію гіперчутливості негайного типу.  Алергени: домашній пил, книжковий пил, дафнії, хутро, пух, перо, лупа,  таргани, жалячі і кровосисні комахи, павукоподібні, пилок рослин,  плісняві і дріжджові гриби, як компонент домашнього пилу, гельмінти.

pptx
Додано
28 жовтня 2021
Переглядів
632
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку