ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ: "нЕТРАДИЦІЙНЕ ФІЗКУЛЬТУРНЕ ОБЛАДНАННЯ"

Про матеріал
Виготовлене мною нестандартне встаткування – нескладне, недороге, вносить у кожне заняття елемент незвичайності, викликає в дітей інтерес до фізкультурних занять, бажання пограти з новими для них атрибутами. Воно створює радісний, емоційний настрІй, стимулює й збагачує рухову діяльність, допомагає робити рухові завдання більш наочними, зрозумілими. Нестандартне обладнання – це завжди додатковий стимул фізкультурно-оздоровчої роботи. Тому воно ніколи не буває зайвим. Можна без особливих витрат обновити ігровий реманент у спортивній залі, якщо є бажання й небагато фантазії. Спортивно – ігрове нестандартне обладнання покликане сприяти розв'язку, як специфічних завдань цілеспрямованого розвитку моторики дітей, так і розв'язанню завдань їх всебічного розвитку й формування особистості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Семінар-практикум«Розвиток фізичних здібностей дітей через використання нетрадиційного спортивного обладнання»Лешева Валентина Миколаївна,інструктор з фізкультури. Красноградського ЗДО (ясел-садка) №17 Красноградської міської ради Харківської області.

Номер слайду 2

Актуальність Розвиток дітей дошкільного віку тісно пов'язаний із здоров'ям: лише здорова дитина може правильно, повноцінно розвиватися. У Статуті Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) записано: «Здоров'я – це стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороби або фізичних вад». Відповідно до Законів України «Про дошкільну освіту», «Про фізичну культуру і спорт» одним із пріоритетних напрямів освітнього процесу в дошкільних навчальних закладах є фізичне виховання дітей.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ЗАВДАННЯ: Вивчити рівень фізичного розвитку дітей старшого дошкільного віку. Визначити рівень обізнаності вихователів та батьків щодо впливу нетрадиційного обладнання на фізичний розвиток дітей. Визначити ефективність використання спортивно-ігрового нестандартного обладнання в різних формах організації фізичного виховання. Використовувати нестандартне фізкультурне обладнання на заняттях і в повсякденному житті.

Номер слайду 5

Нетрадиційне обладнання. Спортивна зала. У садочку є у нас спортивна зала – просто класс!

Номер слайду 6

Нетрадиційне обладнання

Номер слайду 7

Нетрадиційне обладнання«Їжачок та грибочками» Атрибути для рухливої гри «Пригостимо їжачка», орієнтири.з яблучками

Номер слайду 8

Нетрадиційне обладнання«Восьминіжки»Атрибути для рухливої гри«Восьминіжки», орієнтири, масажери, іграшка.

Номер слайду 9

Нетрадиційне обладнання «Пальма»Атрибут для рухливої гри «Допоможемо мавпочці зібрати банани»

Номер слайду 10

Нетрадиційне обладнання«Папужка»Атрибут для рухливої гри«Навчимо папужку влучно метати

Номер слайду 11

Нетрадиційне обладнання«Жучки»Атрибути для рухливої гри «Посади жучка на квітку», орієнтири.

Номер слайду 12

Нетрадиційне обладнання«Полунички»Атрибути для рухливої гри «Допоможемо зайчику зібрати полунички», для фізкультурних вправ.

Номер слайду 13

Нетрадиційне обладнання«Дерево з ягідками»Атрибути для рухливої гри «Збери вишеньки»

Номер слайду 14

Нетрадиційне обладнання«Жабки»Атрибути для рухливих ігор «Віднеси малят до мами Жаби», «По жабкам до очерету», для корекції стопи, для виконання основних рухів, орієнтир.

Номер слайду 15

Нетрадиційне обладнання«Совонька»Атрибут для рухливої гри «Совонька і м’ячик», нетрадиційне обладнання для закидання мяча у горизонтальну ціль

Номер слайду 16

Нетрадиційне обладнання«Жаба»Атрибут для рухливої гри «Нагодуй жабу», нетрадиційне обладнання для закидання м'яча у горизонтальну ціль

Номер слайду 17

Нетрадиційне обладнання. Атрибути для рухливої гри «Боулінг»

Номер слайду 18

Нетрадиційне обладнання. Атрибути для рухливої гри «Силачі», для основних рухів, орієнтири«Гирі»

Номер слайду 19

Висновки Застосування нестандартних посібників вносить різноманітність й ефекти новизни у фізкультурні заняття, дозволяє ширше використовувати знайомі вправи. Нестандартне обладнання поєднує фізкультуру з грою, що створює умови для найбільш повного самовираження дитини в руховій діяльності. Проведення фізкультурних занять з використанням нестандартного обладнання показало, що збільшення рухової активності дітей можливо як за рахунок якісного поліпшення методики занять, підвищення їх моторної щільності, так і за рахунок застосування нестандартного обладнання, його ефективного використання, дозволяє швидко і якісно формувати рухові вміння й навички.

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Додано
24 січня
Переглядів
249
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку