Презентація на тему: " Одяг в західній Африці"

Про матеріал
Презентація розроблена ученицею 10 класу на тему: " Одяг західної Африки" з предмету мистецтво.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Одяг в Західній Африці Презентацію підготувала: Учениця 10 класу. Верхньоторецького НВКІванова Вероніка

Номер слайду 2

Історично перші жителі Африки почали носити одяг близько 180,000 років тому. Вони використовували будь -які ресурси та матеріали, які знайшли в природі, і виготовляли основний одяг, такий як набедрені тканини, обгортки, пояси тощо із шкір тварин, кісток та хутра. Враховуючи загалом теплий клімат на континенті, мотивація одягатися була більше для того, щоб повідомити свій вік, соціальний та сімейний стан, аніж захиститися від негоди.

Номер слайду 3

Процес виготовлення одягу зі шкірою тварин розвивався, і з часом вони стали майстрами шкіряників. Незабаром після цього було виявлено, що рослинні волокна можна використовувати для виготовлення одягу та текстилю. Тканина рафії, виготовлена ​​з плетіння волокон пальми рафії, наприклад, використовувалася в Центральній та Західній Африці. З часом були розроблені методи фарбування. Природні барвники, отримані з кори дерев, листя, квітів, каменів та глини, використовувалися для додавання кольорів та візерунків до тканини.

Номер слайду 4

Вплив торгівлі на моду Різні регіони Африки мають історію торгівлі між собою з доісторичних часів. Однак торгові шляхи, що з'єднують Африку, Європу та Азію, відкрилися протягом ХV століття, і це мало великий вплив на моду того часу. Місцеві жителі були ознайомлені з іноземними речами, які справили на них велике враження. бісер, наприклад, був одним із таких предметів. Вони використовувалися не тільки для прикраси одягу, а й для виготовлення цілих предметів одягу, таких як пов'язки з бісеру, фартухи, плащі тощо. Також були представлені такі матеріали, як бавовна, шовк і вовна, і вони разом з рафією стали основними матеріалами для виготовлення одягу

Номер слайду 5

Африканська друкована тканина з воску. У XIX століття торгівля також представила континент і, зокрема, Західну Африку, типу одягу, який досі використовується щодня. Це африканська тканина з воскового друку. Тканина відома під багатьма назвами, включаючи тканину Анкара, Кітенге, читенге та воскові холлондаї. Африканська воскова тканина - це великий шматок бавовняної тканини яскравих кольорів та традиційного африканського дизайну. Африканська тканина з воскового друку використовує механізовану техніку фарбування, яка походить від  Індонезійський батик метод.

Номер слайду 6

Кольори та дизайн відрізняються від культури до культури. Використання тканини залишається незмінним по всьому континенту. В основному його використовують як обгорткову тканину, головний убір та дитячу коляску. Його також можна використовувати як простирадло або рушник. У наш час його навіть використовують для пошиття під сукні, сорочки, штани, спідниці тощо.

Номер слайду 7

Бубукостюм із трьох чи чотирьох частин, що складається з сорочки з довгими рукавами, що сягає колін, вільних штанів, що зав’язуються на талії шнурками і стягуються по щиколотках; кепка і зовнішній халат довжиною до щиколотки, що є родзинкою вбрання. Халат має V-подібний виріз, декорований вишивкою, рукава широкі і відкриті. Бубу також носять в інших західноафриканських країнах, таких як Сенегал, Нігерія, Гамбія, Гвінея та Мавританія. Його також носять у деяких країнах Центральної Африки. Бубу традиційно носять чоловіки, але зараз доступні і жіночі.

Номер слайду 8

Кенте. Тканина Кенте походить з півдня Гани, точніше з регіону Ашанті. Він відноситься до довгого шматка тканини, як правило, зробленого з шовку, бавовни або з того і іншого, і популярний своїм поєднанням гучних і яскравих кольорів. Кенте спочатку було створено близько 400 років тому народом Ака, який населяв землі на півдні Гани. Невідомо, як саме було відкрито мистецтво виготовлення кенте.

Номер слайду 9

Кожен візерунок, зроблений на кенте, має назву. Цікаво, що ці імена традиційно дають чоловіки, які плетуть візерунки. Твійці монетку дають ім'я у своєму мрії або коли вони глибоко замислюються. Ось чому кенти часто пов'язані з духовним світом. Крім того, старійшини громади або вожді племен вводять ім’я, похідне від поп -культури, на честь знаменитості, постійну подію тощо. Кенте також відомий своїми кольорами. Однак кольори не випадкові. Кожен колір традиційного кенте має культурне значення. Наприклад, жовтий колір символізує святість, золото означає багатство і королівство, червоний - кров і духовність; синій - символ неба, любові, миру, процвітання та єдності; зелений колір уособлює природу і міцне здоров’я; фіолетовий уособлює зцілення та жіночність, а білий - колір чистоти, зцілення, глини, яка використовується для ритуалів та обрядів. Це лише деякі з найпопулярніших кольорів, які можна знайти на кенте.

pptx
Додано
15 жовтня 2022
Переглядів
1051
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку