Презентація на тему: "Олександр Зінченко"

Про матеріал
Олександр Володимирович Зінченко — український футболіст, півзахисник і лівий захисник лондонського «Арсеналу» та збірної України. Колишній гравець «Манчестер Сіті», у складі якого став найтитулованішим українським гравцем у європейських чемпіонатах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Зінченко 

Номер слайду 2

Олександр Володимирович Зінченко (народився 15 грудня 1996, Радомишль, Україна) — український футболіст, півзахисник і лівий захисник лондонського «Арсеналу» та збірної України. Колишній гравець «Манчестер Сіті», у складі якого став найтитулованішим українським гравцем у європейських чемпіонатах.

Номер слайду 3

Перш за все, захоплення грою Олександра Зінченка призвело до того, що він у віці 8 років приєднався до «Карпатії Радомишль», молодіжного клубу, який дав йому основу для закладання фундаменту кар'єри. Зінченко пропрацював у «Карпатії Радомишль» 4 роки, перш ніж його розшукав і придбав «Моноліт Іллічівськ». Безумовно, прагнення та цілеспрямованість Олександра – це його найцінніший актив. У 2010 році його розглянула найбільша академія України, донецький «Шахтар», який спокусив його прийняти їхню пропозицію.

Номер слайду 4

«Шахтар»У 16 років Зінченко переїхав до Донецька, де продовжив свою молодіжну практику в місцевому «Шахтарі». Там він став капітаном команди у віковій категорії до 19 років. Саме виступами за молодіжну команду донеччан молоде дарування звернув на себе увагу. У 2013 році, у першому сезоні Юнацької ліги УЄФА молодий гравець записав на свій рахунок гол у грі з англійським «Манчестер Юнайтед». Всього в Юнацькій лізі за склад гірників відіграв сім поєдинків. 2014 року гравцем цікавився російський «Рубін», одначе команда не змогла дійти згоди з агентами гравця.

Номер слайду 5

«Манчестер Сіті»4 липня 2016 підписав контракт на 5 років з англійським «Манчестер Сіті». Дебютував у товариському матчі проти «Баварії», вийшовши з перших хвилин. Улітку 2016 перейшов на правах оренди до нідерландського ПСВ, за який зіграв у 12 матчах і віддав 3 гольові передачі.25 лютого 2017 Зінченко разом з «Манчестер Сіті» став володарем Кубка Футбольної ліги 2017/18. Після повернення до «Манчестер Сіті» ходило багато чуток про новий орендний перехід Олександра. Серед можливих клубів в основному фігурували «Фенербахче» та «Наполі». Але головний тренер Жузеп Гвардіола вирішив залишити молодого українця. Олександр Зінченко дебютував у складі «Манчестер Сіті» у матчі Прем'єр-ліги Англії 14 грудня 2017 року. 21-річний хавбек вийшов на поле на 72-й хвилині гри 17-го туру англійської прем'єр-ліги проти «Суонсі Сіті» (4:0). Гвардіола випустив українця на позицію лівого захисника: за майже 20 хвилин на полі Зінченко був доволі активним та добре вписався в командні дії.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ЗБІРНА УКРАЇНИСвою кар'єру в збірній України розпочав у юнацькі команді у віковій категорії до 16 років, за яку відіграв 4 гри. 2013 року у складі збірної України U-17 років виступив на чемпіонаті Європи для гравців до 17 років і був включений УЄФА до десятки найкращих виконавців за підсумками турніру. Дебютував за збірну України в матчі проти збірної Іспанії. 29 травня 2016 року у товариському матчі проти збірної Румунії забив свій перший гол за головну національну збірну через три хвилини після виходу на заміну. Він став наймолодшим гравцем в історії збірної, якому вдалося забити гол. На перший матч відбору на чемпіонат світу 2022 року проти Франції Олександр Зінченко вивів збірну України, як капітан, ставши таким чином наймолодшим капітаном в офіційних матчах української національної команди

Номер слайду 8

pptx
Додано
25 квітня 2023
Переглядів
1061
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку