Презентація на тему "Ондатра"

Про матеріал
Розроблено презентацію про тварину - ондатру. З'ясовано місце проживання, особливості способу життя ті біологічні особливості. Додано ілюстраційний матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ондатра ЗОШ № 105 4-А Проект

Номер слайду 2

Ондатра - це напівводна тварина родом з Північної Америки. В Україні зареєстрована з 1944 р.

Номер слайду 3

Спосіб життя Ондатра веде напівводний спосіб життя, селиться по берегах річок, озер, каналів і особливо охоче — прісноводих боліт.

Номер слайду 4

Нори, хатки Для житла ондатра будує нори і хатини. Нору риє у високому березі. Довжина ходів нір різна, в крутих берегах — 2—3 м, в пологих — до 10 м. Отвір нори розташований під водою і зовні його не видно, а гніздова камера знаходиться вище за рівень води.

Номер слайду 5

Особливості: Повільна на землі, ондатра добре плаває і чудово пірнає. Без повітря вона може обходитися до 12—17 хвилин. Зір і нюх розвинені слабо, в основному, звір покладається на слух.

Номер слайду 6

Розмноження Дитинчата при народженні сліпі і важать близько 22 г. На 10 день вони вже уміють плавати, а на 21-ій починають поїдати рослинні корми. До 30-го дня молоді ондатри стають самостійними, проте на зиму залишаються з батьками. Розселення молодих ондатр відбувається навесні.

Номер слайду 7

Харчування: Харчується ондатра переважно болотною рослинністю, іноді їсть жаб, молюсків та дрібну рибу. Може поїдати й пташенят.

Номер слайду 8

Дякую за увагу. Бережіть природу!

ppt
Додано
14 лютого 2019
Переглядів
2149
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку