Презентація на тему "Опис картини на тему Північного Відродження"

Про матеріал
В даній презентації розглянута колірна гамма, настрій, символізм, сюжет та цікаві факти про картину Північного Відродження: “Падіння Ікара” – одна з найвідоміших картин нідерландського художника Пітера Брейгеля Старшого. Це єдина картина, написана Брейгелем на міфологічний сюжет.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Витвір мистецтва Північного Відродження. Підготувала студентка групи БШ22 Шушура Катерина Олексіївна

Номер слайду 2

Північне Відродження

Номер слайду 3

Півні́чне Відро́дження — культурний рух та мистецька епоха у північноєвропейських країнах в останнє десятиріччя XV століття та першу чверть XVI століття. Свою назву течія отримала через спільні з італійським Відродженням тенденції. Північне Відродження набуло найбільшого поширення в таких країнах як Німеччина, Нідерланди, Франція та Англія.

Номер слайду 4

Назва картини:«Падіння Ікара»Художник: Пітер Брейгель старший Була створена в період між 1550 - 1599 роками. Картина написана олійними фарбами на полотні.

Номер слайду 5

“Падіння Ікара” – одна з найвідоміших картин нідерландського художника Пітера Брейгеля Старшого. Це єдина картина, написана Брейгелем на міфологічний сюжет. ЦІКАВО!Приналежність картини пензля Брейгеля оспорюється фахівцями – швидше за все, мова йде про більш пізньої копії з втраченого оригіналу.

Номер слайду 6

Сюжет. Сюжет взятий з давньогрецької міфології. Щоб втекти з острова Крит від тирана Міноса, славетний скульптор і винахідник Дедал зробив для себе й сина крила, скріплені воском, і радив синові не здійматись при польоті дуже високо. Ікар не послухався батька й наблизився занадто близько до сонця, промені якого розтопили віск, й Ікар впав у воду та потонув.

Номер слайду 7

Кольорова гама картини. На картині переважають приглушені кольори, які передають настрій картини, створюють ефект міфічності та загадковості. На цій картині нідерландський художник найбільше приділив увагу краєвиду, зобразивши його в коричневих (передній план), в зелених (середнього плану) та в блакитних тонах (далекого плану).

Номер слайду 8

Основні елементи картини. Через особливу композицію картини, (маленькі люди, акцент на пейзажі) подивившись на картину, ми встановлюємо 3 головних елемента: Селянин;Сонце;Ікар.

Номер слайду 9

Цікаво, що головний герой цього твору – Ікар, не відразу впадає в очі!

Номер слайду 10

Настрій: сумний, байдужий.

Номер слайду 11

01 Всі при роботі, байдуже до горя Ікара.02 Не зупиняється щоб допомогти головному герою.03 Стає причиною смерті Ікара.04Єдина істота якій небайдужа смерть хлопця. Символізм. Люди. Сонце. КорабліСіра куріпка

Номер слайду 12

В цій деталі Брейгель залишив слід міфу у викладі Овідія: “Метаморфозах” кажуть, що батько Ікара Дедал був змушений бігти на Крит після того, як убив свого юного племінника Пердикса. Пердикс був учнем Дедала і виявив настільки блискучі здібності, що Дедал став побоюватися конкуренції з його боку. Він зіштовхнув Пердикса з Афінського акрополя, але Афіна змилосердилася над хлопчиком і перетворила його в куріпку. Так що у маленької куріпки є всі підстави радіти, спостерігаючи, як гине син її кривдника: для неї загибель Ікара – не трагічна випадковість, а справедлива відплата, настигшее Дедала. Сіра куріпка

Номер слайду 13

Ця картина викликає у мене дуже змішанні почуття: Злість через байдужість людей та радість куріпки до горя Ікара;Сум – смерть головного героя. Кольорова гама створює загадковість, містичність. Власні почуття

Номер слайду 14

Дякую за увагу!Отже можемо до висновку: картина несе сумний настрій, приводом до якого став непослух Ікара його батька Дедала. Байдужість селян відіграє негативну роль у цьому творі та стає закликом до народу : « Кожен має звертати увагу на речі навколо себе та допомагати усім, хто потребує цього!»

pptx
Пов’язані теми
Художня культура, Презентації
Інкл
Додано
18 червня 2023
Переглядів
608
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку