Презентація на тему «Організація інклюзивного навчання: теорія та практика»

Про матеріал
Презентація містить досвід роботи асистента вчителя. Презентація буде корисна асистентам вчителя та вчителям, які працюють в інклюзивних класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комунальний заклад освіти Пеня Алевтина Євгеніївна«Середня загальноосвітня школа № 124» початкова школа. Дніпровської міської ради категорія спеціаліст асистент учителя. Презентація на тему: «Організація інклюзивного навчання: теорія та практика»Дніпро2024

Номер слайду 2

Кожна дитина — це різний вигляд квітки, але всі разом вони роблять цей світ прекрасним садом.

Номер слайду 3

Інклюзія – це доступність освіти для всіх, коли всім зручно незалежно від наявності особливих освітніх потреб.

Номер слайду 4

Особа з особливими освітніми потребами – це особа, яка потребує додаткової постійної чи тимчасової підтримки в освітньому процесі з метою отримання її права на освіту, сприяння розвитку особистості, поліпшення стану здоров'я та якості життя, підвищення рівня участі в житті громади.

Номер слайду 5

Дитина з особливими освітніми потребами: рівні права, рівні можливості

Номер слайду 6

Інклюзивне навчання – це система освітніх послуг, гарантованих державою, що базується на принципах недискримінації, врахуванні багатоманітності людини, ефективного залучення та включення до освітнього процесу всіх його учасників.

Номер слайду 7

Діти з обмеженими можливостями сильніше, ніж ми думаємо. Вони б’ються в битвах, про які більшість людей ніколи не дізнається.

Номер слайду 8

Одним з пріоритетних напрямків створення інклюзивного простору є функціонування ресурсної кімнати. Ресурсна кімната – це спеціально організований простір, де надаються психолого-педагогічні послуги та проводяться корекційно-розвиткові заняття. 

Номер слайду 9

Важливу роль в організації освітнього процесу в класі з інклюзивним навчанням відіграє асистент вчителя -педагогічний працівник, який забезпечує особистісно орієнтоване спрямування освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Асистент вчителя добирає відповідні до потреб учня дидактичні завдання, які сприяють його всесторонньому розвитку

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Приорітетним у діяльності асистента вчителя є систематичний збір портфоліо учня, яке відображає зусилля дитини, її прогрес та навчальні досягнення за певний період часу

Номер слайду 14

Командний підхід, комфортне освітнє середовище та дружній дитячий колектив є важливими складовими успішного функціонування інклюзивної системи освіти

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Психологічна підтримка дитини з особливими освітніми потребами найголовніша умова для реалізації інклюзивного навчання

Номер слайду 17

Слід завжди пам'ятати, що важливим обов'язком педагогів, родини, однолітків, всіх, хто оточує особливу дитину, є життєва необхідність оточити її безмежним добром, ласкою, ніжністю, всебічною увагою та щирою любов'ю. Незвичайна дитина повинна мати емоційний комфорт, відчувати неабияку допомогу та підтримку в житті, партнерську повагу і постійну впевненість у повноцінному розвитку.

Номер слайду 18

pptx
Додано
8 травня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку