Презентація на тему "Особиста гігієна школяра"

Про матеріал

Мета:Ознайомлення учнів з правилами особистої гігієни т навички, виховання охайності.

Про чистоту, хто всюди дбає,

Завжди здоров'я добре має.

І настрій в того просто гарний,

І в світі він живе не марно.

Слово «гігієна» означає здоровий спосіб життя. А однією з найголовніших вимог гігієни є чистота. Народна мудрість каже: «Чистота - запорука здоров'я». Чистота потрібна, щоб перемагати небезпечних ворогів людини - збудників хвороб. Бактерії - живі істоти, яких ми не бачимо неозброєним оком. їх багато у воді, грунті. Вони потрапляють на руки разом із брудом. Отже, щоб бути здоровим, треба щодня бути чистим і охайним.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особиста гігієна школяра. Підготувала вчительфізичної культури Ямкова Тетяна Василівна. КЗ « Михайлівський НВК І-ІІ ступенів «ДНЗ-ЗОШ»»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Особиста гігієна: Знання гігієнічних правил необхідно будь-якій людині, особливо людям, які активно займаються фізкультурою і спортом. Суворе виконання правил підвищує ефективність оздоровчих занять, зміцнює здоров`я і формує навички культурного поведінки. На підставі вивчення впливу різноманітних зовнішніх факторів розробляються спеціальні нормативи і гігієнічні правила при заняттях фізичними вправами.

Номер слайду 5

Індивідуальна гігієна складається з добового раціонального режиму, догляду за порожниною рота і тілом, а також гігієни взуття і одягу. Суворе дотримання певних правил допомагає зміцнити здоров`я, підвищити фізичну і розумову працездатність, а також досягти спортивних досягнень. В основі добового раціонального режиму лежить правильне і ритмічне чергування відпочинку, праці та додаткових видів діяльності.

Номер слайду 6

Організація добового режиму: -підйом в певний час;- виконання зарядки і процедур загартовування;- виконання роботи в однаковий час; - регулярні заняття спортом; щоденні прогулянки на повітрі; - повноцінний сон.

Номер слайду 7

Важливість догляду за тіломІндивідуальна гігієна тіла сприяє нормалізації життєдіяльності організму, поліпшенню обмінних процесів, травлення, кровообігу, дихання і розвитку інтелектуальних і фізичних здібностей. Від стану шкіри залежить і здоров`я людини, опірність організму багатьом захворюванням і його працездатність. Догляд за тілом повинен включати в себе не тільки догляд за шкірних покривів і волоссям, але і за ротовою порожниною.

Номер слайду 8

Гігієна одягу та взуття. Спортивний одяг і взуття повинна відповідати вимогам, які пред`являє специфіка занять і правила проведення різних спортивних змагань. Одяг не повинен обмежувати рухів і по можливості бути легкою. Виготовляють спортивний одяг, як правило, з еластичної тканини, яка має високу повітропроникність, добре вбирає піт і сприяє його випаровуванню.

Номер слайду 9

Спортивне взуття обов`язково повинна бути еластичною, легкої і добре вентилюватися. Також слід звертати увагу, щоб водотривкі і теплозахисні властивості взуття відповідали природним умовам і погоді. Таким вимогам найкраще відповідає натуральна шкіряне взуття, яка має хорошу еластичність, малу теплопровідність і здатність зберігати свою форму в разі намокання.

Номер слайду 10

Спортивне взуття та одяг потребують регулярного догляду. Білизна потрібно прати кожен раз після тренування, намоклі або забруднену взуття необхідно очищати, сушити . Зберігати спортивну амуніцію слід в добре провітрюваному місці.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Висновок: Чистота –запорука здоров`я!

Номер слайду 14

pptx
Додано
4 квітня 2018
Переглядів
8888
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку