Презентація на тему: "Особливості приготування та подавання солянок".

Про матеріал

Презентація на тему: "Особливості приготування та подавання солянок". Матеріал до уроку виробничого навчання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості приготування та подавання солянок План уроку: 1. Історія виникнення страви. 2. Особливості рецептурного складу. 3. Загальні правила приготування. 4. Технологія приготування солянки збірної м’ясної. 5. Види солянок та особливості їх приготування. 6. Особливості подавання солянок та вимоги до їх якості.

Номер слайду 2

Чому присвячений наш урок ? Під час вивчення теми «Технологія приготування супів» в учнів виникає багато запитань про історію виникнення солянок, про особливості їх приготування та подавання. Цікавість виправдана, адже, не зважаючи на те, що ця страва є національною російською, вона популярна серед відвідувачів кафе, ресторанів України, дуже полюбляють солянку іноземні туристи. Саме вивченню технології приготування та особливостей подавання солянок присвячений наш урок.

Номер слайду 3

Кулінарна розминка 1. У чому полягає харчове значення супів? 2. Що використовують у якості рідкої основи для супів? 3. Як класифікують супи за температурою подавання? 4. Які супи називають заправними? 5. Які є правила приготування супів? 6. Що може виступати у якості рідкої основи для супів? 7. Які загальні правила приготування бульйонів? 8. Які ви знаєте види бульйонів в залежності від співвідношення продукту і рідини? 9. Яке обладнання використовують для приготування супів? 10 Який посуд використовують для подавання перших страв? 11. Яких правил техніки безпеки та санітарії слід дотримуватись на робочих місцях кухаря? На повторення вивченого матеріалу про харчове значення супів, їх класифікацію, правила приготування супів та бульйонів проведемо “кулінарну розминку”:

Номер слайду 4

Що ми знаємо про солянку ? Солянка є спокон віку російською стравою. Правда раніше її називали селянка, і лише в другій половині XІ століття є згадування в новій назві. Ця стародавня страва згадується в кухарських книгах датованих XVІІІ сторіччям. Правда в ті часи селянка вважалася саме рибною стравою. Також рецепт перетерпів значних змін з появою в Росії томатів. На сьогоднішній день не можливо представити солянку без томату. За всіх часів цей гострий, ароматний і поживний суп був коронною стравою російських ресторанів. Закордонні гості завжди замовляють саме його, як візитну картку Росії.

Номер слайду 5

Що необхідно для проекту? Щоб дослідити особливості приготування та подавання солянок учням рекомендовано розділитися на три групи: дослідники працювали з інформаційними джерелами і провели пошукову роботу стосовно історії виникнення солянок; технологи визначили та вивчили рецептурний склад, технологію приготування та подавання солянки збірної м’ясної; експерти провели дослідження стосовно технології приготування різних видів солянок та визначили особливості їх приготування та подавання. 

Номер слайду 6

Вікторина “Найкмітливіший кухар” 1. Чи відноситься солянка до заправних супів? Чому? 2. Які бульйони використовують для приготування солянок? 3. Що являється основною складовою частиною солянок? 4. Які особливості приготування м’ясних солянок? 5. Як нарізають продукти для солянок? 6. Які Ви знаєте види солянок? 7. Які особливі інгредієнти додаються у солянку перед подаванням? 8. Які особливості подавання солянок? 9. Які вимоги до якості солянок?

Номер слайду 7

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ !!!

ppt
Додав(-ла)
Водяна Раїса
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
2449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку