Презентація на тему: "ОТРУЙНІ РОСЛИНИ"

Про матеріал

Презентація на тему: "ОТРУЙНІ РОСЛИНИ". Відповідно до програми з природознавства 5 клас, РОЗДІЛ ІІІ. ЗЕМЛЯ — ПЛАНЕТА СОНЯЧНОЇ СИСТЕМИ. Тема 2. Планета Земля як середовище життя організмів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рзділ III «Планета Земля як середовище життя організмів»Природознавство 5 клас. Вчитель: Мірошник Л. П. ОТРУЙНІ РОСЛИНИ

Номер слайду 2

Завдання: дізнатися про отруйні рослини та чим небезпечні для людини отруйні рослини?Отруйні рослини – містять небезпечні для інших організмів речовини! Потрапивши в організм людини чи тварини, викликають отруєння!Де в квітці містяться Отруйні речовини?

Номер слайду 3

Цикута (Cicuta, Вех)Цикута (Cicuta) — рід рослин з чотирьох видів сильно отруйних рослин родини Зонтичні (Apiaceae). Це багаторічні трав'янисті рослини, які виростають до 2,5 метрів висотою, вирізняються маленькими зеленими або білими квітками, розташованими у формі парасольки. Як правило, ростуть на сирих луках та інших вологих і болотистих місцях.

Номер слайду 4

Дурман отруйний. Всі частини дурману, через високий вмісту алкалоїдів, отруйні. Отруєння проявляється першінням у горлі, збудженням, появою паралічів. При отруєнні потрібна негайна перша допомога

Номер слайду 5

Чемери́ця Ло́белієва (Veratrum lobelianum Bernh.)- травяниста рослина родини Лілійні. Місцеві назви - чемірник, чимір, чемера. Чемериця - смертельно отруйна рослина! може призвести до отруєння зі смертельним результатом. Нудота, блювота і уповільнення пульсу - перші ознаки отруєння. У цьому випадку необхідно якомога швидше вивести отруту з організму.

Номер слайду 6

Вороняче око звичайне (Paris quadrifolia L.) Місцеві назви — хрещате зілля, ранник, сухотник

Номер слайду 7

Латинська назва жимолості походить від імені Адама Лоніцера, ученого і ботаніка із Німеччини. Кущ поширений по всій північній півкулі, 250 видів, але лише деякі з них вживаються в їжу

Номер слайду 8

Копитняк європейський (Asarum europaeum L.; народні назви — волосняк, підгорішник, підкопитник тощо) — рослина родини хвилівникових — Aristolochiaceae. Найбільш небезпечний для коней.

Номер слайду 9

Запам’ятайте!ОТРУЙНІ РОСЛИНИ — умовно відок­ремлена й штучно обмежена група рослин із значним вмістом рослинних токсинів (грец. toxikon), які призводять до отруєння (лат. venenum), тобто викликають симптоми хвороби чи смерть людини і тварин. Не чіпайте рослини, яких ви не знаїте. В отруйних рослин яд може міститись в квітках, стеблі, листі, ягодах, коріннях. Більшість отруйних рослие є лікарськими.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 липня 2018
Переглядів
12813
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку