Презентація на тему: "Отруйні тварини"

Про матеріал

Презентація на тему: "Отруйні тварини". Відповідно до програми з природознавства 5 класу, РОЗДІЛ ІІІ. ЗЕМЛЯ — ПЛАНЕТА СОНЯЧНОЇ СИСТЕМИ. Тема 2. Планета Земля як середовище життя організмів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ IIIПриродознавство 5 клас. У природі слід бути обережними, щоб уникнути укусів отруйних тварин!Отруйні тварини

Номер слайду 2

Гадю́ка звича́йна (Vipera berus) — отруйна змія родини гадюкових. Отрута звичайної гадюки викликає крововилив. Чим ближче місце укусу до голови, тим він небезпечніший. Навесні отрута гадюки більш токсична, ніж влітку. Укус викликає наростаючий біль. За крововиливом розповсюджується затікання. При попаданні отрути в кров загальна реакція може розвиватися одразу або через деякий час — півгодини, годину. Найчастіше це відбувається через 15-20 хвилин З'являється в'ялість, головний біль, нудота, інколи блювота, пришвидшений пульс, паморочиться голова. Але попри те, що отрута гадюки досить сильна, летальні випадки трапляються досить рідко.

Номер слайду 3

Отрута проникає в організм людини під час укусу! Ніколи не дражніть змій і не намагайтесь їх піймати!

Номер слайду 4

Каракурт, або Чорна вдова (Latrodectus tredecimguttatus) — один з найнебезпечніших видів павуків. Укус його у 50 разів отруйніший, ніж укус тарантула. Смертність від його укусу за підрахунками вчених становить приблизно 4 %, а отрута у 15 разів сильніша за отруту гримучої змії. Живуть в сухій траві, іноді ховаються в будівлях і навіть одязі!

Номер слайду 5

Аргіопа тигрова або Брюнніха (Argiope bruennichi) — яскравий павук з родини колопрядів, зі смугастим жовто-чорно-білим черевцем. Поширений у помірному й субтропічному поясах, зокрема в Україні. Живиться дрібними прямокрилими, іншими комахами. Отрута слабка, для людини безпечна. Самиці аргіопи схильні до канібалізму самців, проте він не є обов'язковим.

Номер слайду 6

Тарантул (Lycosa) — рід великих (до 4 см) павуків родини павуків-вовків, Lycosidae. Через свої великі розміри та токсичну отруту деякі види можуть бути небезпечними для людини. Перша допомога при укусі: Холод на місце укусу, пити багато води. У тяжких випадках — протикаракуртова сироватка.

Номер слайду 7

Оси — кілька родин крилатих жалки́х комах ряду Hymenoptera, що характеризуються наявністю тонкого жала між грудною клітиною та черевцем. У деяких видів ос у гнізді може перебувати до 20 тисяч особин.

Номер слайду 8

Бджоли (Anthophila, або Apiformes) — секція в надродині Apoidea літаючих комах ряду перетинчастокрилих (частина цієї надродини відноситься до суспільних комах), споріднена з осами і мурашками.

Номер слайду 9

Існує близько 20 тисяч видів бджіл. Їх можна виявити на всіх континентах, окрім Антарктиди. Бджоли пристосувалися харчуватися нектаром і пилком

pptx
Додано
6 липня 2018
Переглядів
8756
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку