Презентація на тему "Початкове технічне моделювання"

Про матеріал
Дану презентацію можна використати як запрошення вихованців на гурток ПТМ. Вона змістовна, цікава та кольорова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Початкове технічне моделювання "... Ніяке захоплення не принесе користь, якщо воно не зачіпає думки, душі, серця..." В. О. Сухомлинський Підготувала керівник гуртка: Пугач В.І.

Номер слайду 2

Початкове технічне моделювання - це перші кроки дитини до пізнання і розуміння світу техніки, спроби її власної творчої діяльності, процес опанування певної системи початкових технічних і технологічних знань, вмінь і навичок. Життя у гуртку початкового технічного моделювання - це спроби власної творчої діяльності, розвиток пізнавальної та розумової активності дитини, засвоєння вихованцями елементарних технічних уявлень і понять.

Номер слайду 3

Під час занять гуртка діти поглиблюють свої знання в таких сферах, як креслення, технічне моделювання, дизайн, конструювання, а також пізнають світ технічної термінології, аплікації та навіть оригамі. Також, займаючись у гуртку, діти навчаються працювати такими інструментами, як ножиці і циркуль. Їм стає доступною майстерність читання креслень. Учні зможуть навчитись виготовляти різні моделі та копії таких засобів пересування, як автомобіль, літак и корабель.

Номер слайду 4

Програма орієнтована на формування та розвиток у вихованців системного мислення, вміння бачити зв’язок технічної творчості з предметами шкільного курсу; включає елементарні відомості з та суспільствознавства. Важлива роль надається графічній підготовці, вихованню мовної культури учнів, засвоєнню технічної термінології, проведенню дослідів і вирішенню творчих завдань. Програма орієнтована на формування та розвиток у вихованців системного мислення, вміння бачити зв’язок технічної творчості з предметами шкільного курсу; включає елементарні відомості з математики, природознавства, фізики; розкриває питання історії, мистецтва та суспільствознавства. Важлива роль надається графічній підготовці, вихованню мовної культури учнів, засвоєнню технічної термінології, проведенню дослідів і вирішенню творчих завдань.

Номер слайду 5

 .. Кожний рік на початку весни відбувається конкурс з ПТМ. Він проводиться з метою творчого та інтелектуального розвитку дітей, залучення до технічної творчості учнів молодшого шкільного віку; пошуку та підтримки обдарованих дітей молодшого шкільного віку; стимулювання творчого інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей, задоволення їх потреб у творчій самореалізації.

Номер слайду 6

Для виготовлення виробів на гуртку використовується цупкий папір. При створенні моделей використовуються переважно білі та кольорові роздруківки розгорток . Така робота сприяє розвитку конструкторських здібностей, технічного мислення та пізнанню оточуючої дійсності. Діти, працюючи, навчаються посидючості, терпінню та роботі на результат. Паперові поробки можна використовувати як іграшку, сувенір, подарунок та оздоблення власної кімнати.

Номер слайду 7

 .

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

pptx
Додано
12 квітня 2021
Переглядів
1370
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку