Презентація на тему: "Подорож до Китаю"

Про матеріал
Презентація для проведення дистанційного уроку з предмету "Географія". В презентації міститься коротка інформація про Китай.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож до Китаю

Номер слайду 2

Столиця - Пекін Брама небесного спокою – державний символ

Номер слайду 3

Китайська цивілізація – найдавніша у світі Печери Могао утворюють систему з 492 храмів, (загальна протяжність території 25 км). Храми розташовані на Шовковому шляху. Печери містять найяскравіші приклади буддійського мистецтва. Будівництво храмів почалося в 366 році н.е. в якості місця для зберігання священних писань і предметів мистецтва. Могао є одним із трьох найбільш відомих стародавніх скельних храмів в Китаї.

Номер слайду 4

Гігантський Будда в Лешань Гігантський Будда вирізаний зі скелі в провінції Сичуань, в західному Китаї. Створення статуї було розпочато в 713 році, під час династії Тан. Гігантський Будда висотою в 71 метр - одна з найвідоміших визначних пам’яток Китаю.

Номер слайду 5

Теракотова армія Колекція скульптур зображують армію Цинь Шихуанді (221 до н.е.-206 до н.е.), першого імператора Китаю. У трьох залах містять армію, що налічувала понад 8000 солдатів, 130 колісниць з 520 кіньми і 150 коней кавалерії, Більшість з яких все ще поховані.

Номер слайду 6

Заборонене місто Розташований в центрі Пекіна найбільший палац у світі. Він охоплює 72 га. Все це було побудовано з 1406 по 1420. Складається з 980 будівель, що збереглися, високих 10-и метрових стін і глибокого рову. Двадцять чотири імператора правили країною протягом майже 5 століть, з Забороненого міста, до зречення від престолу Пу – останнього імператора Китаю.

Номер слайду 7

Велика Китайська стіна Велика Китайська стіна була побудована для захисту північних кордонів Китайської імперії від нападу кочових племен з півночі. Більшість існуючих стіни були побудовані за часів династії Мін (1368-1644 рр.) Це рукотворне диво видно із космосу. Загальна довжина 8 851 км. Будівничі великого китайського муру замішували розчин для скріплення каменів на рисовому відварі.

Номер слайду 8

Долина Цзючжайгоу Долина Цзючжайгоу - природний заповідник . Долина знаменита своїми каскадним водоспадами і мальовничими озерами.

Номер слайду 9

Селище Хему Одне з найбільш мальовничих сіл Китаю.

Номер слайду 10

Острів Хайнань Мальовничий китайський, острів розташований на півдні країни й має схожий з Гавайями клімат, тому що розташований на одній широті з ними. Середньорічна температура там становить 24 градуси. Острів покривають погаслі вулкани, що припинили свою активність тисячоріччя назад, до їхніх кратерів туристи протопта- ли тропи.

Номер слайду 11

Шилинь - кам'яний ліс Він займає площу в 400 кв.км і містить у собі більші й маленькі кам`яні ліси, а також багато інших мальовничих місць.

ppt
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
459
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку