Презентація на тему "Поняття «глобальна економіка».

Про матеріал
Презентація на тему "Поняття «глобальна економіка». Світовий ринок технологій, патентів і ліцензій, інформаційно-технологічних послуг" допоможе візуалізувати пояснення учителя під час уроку географії у 11 класі (урок проходить з використанням платформи GSE"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття «глобальна економіка». Світовий ринок технологій, патентів і ліцензій, інформаційно-технологічних послуг. § 22, 23«Шукаю в Інтернеті» (стор. 143)

Номер слайду 2

Я знаю!Перевірка Практичної роботи № 7

Номер слайду 3

Глобальна економіка - — сукупність взаємопов’язаних економічними, інформаційними, людськими потоками сфер економіки країн світу, що функціонують як єдиний комплекс. Особливість - бурхливий розвиток фінансово-кредитної сфери та фондового ринку й утворення єдиного світового ринку новітніх технологій і патентів. (Поясніть чому.)

Номер слайду 4

СВІТОВИЙ РИНОК ТЕХНОЛОГІЙ, ПАТЕНТІВ І ЛІЦЕНЗІЙ, ІНФОРМАЦІЙНО – ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПОСЛУГВіртуальна економіка дедалі більше відривається від економічних процесів у реальній економіці.

Номер слайду 5

Сукупністьтехнологій і форм організації праці, спрямованих на виготовлення масової стандартної продукції, становлять систему виробництва.

Номер слайду 6

МІЖНАРОДНА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ І КООПЕРУВАННЯАбсолютні переваги зумовлені природними чинниками. Наприклад, каву можна вирощувати лише в певних природних умовах, промислове видобування корисних копалин — на конкретних родовищах. Так формується міжнародна спеціалізація країн світу. Відносні переваги зумовлені собівартістю (сукупною вартістю матеріалів і витрат на оплату праці) та ціною виробництва. Тому, наприклад, технології пошиття масового одягу поширені переважно у країнах з дешевою робочою силою та розгалуженою мережею морських торговельних портів; новітні біотехнології — у високорозвинених країнах, які впроваджують науково-дослідницькі та експериментальні виробництва.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Ланцюг доданої вартості

Номер слайду 9

Міжнародний ринок товарів

Номер слайду 10

Світовий ринокзерна. Світовий ринок зерна

Номер слайду 11

Світовий ринок нафти. Головними є три еталонні стандарти для нафти:з країн Перської затоки — «Дубаї сира»/«Арабська легка»,з країн Північного моря — «Брент», з Америки — «Західнотехаський проміжний».

Номер слайду 12

Світовий ринок вугілля. Світову ціну на кам’яне вугілля традиційно визначають за його вартістю в морському торговельному порту Роттердам (Нідерланди).

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Джерела: За підручником Гільберг Т. Г. Г47 Географія (рівень стандарту) : підручник для 11 кл. закладів загальної середньої освіти / Гільберг Т. Г, Савчук І. Г, Совенко В. В. — К. : УОВЦ ≪Оріон≫, 2019. — 192 с. : іл.Іллюстрації : мережа Інтернет

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Новицька Лариса
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 лютого 2021
Переглядів
9619
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку