Презентація "Природні зони світу"

Про матеріал
Презентація розроблена для вивчення теми "Природні зони світу". Учні закріплюють набуті нові знання заповнюючи таблицю на тему «Характеристика природних зон світу». В презентації предствлений наочний матеріал у вигляді малюнків, карт, короткого опису кожної природної зони.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель географії Сохранич Анна Володимирівна. КЗ «Борівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені С. Закори. Природні зони світу

Номер слайду 2

Природні зони – ділянки суші, які отримують однакову кількість сонячного тепла, опадів і мають однакові погодні умови, рослинний і тваринний світ. Природні умови залежать: від широти місця, співвідношення тепла і вологи, циркулярної атмосфери.

Номер слайду 3

Тому, провідну роль у формуванні природних зон відіграє клімат, відмінності якого в глобальному вимірі зумовлені кулястою формою Землі

Номер слайду 4

Чинники, які порушують зональність природних зон:рельєф, віддаленість від Світового океану, Вплив атмосферної циркуляції тощо. Тому, наприклад, у Північній Америці межі степової та лісостепової зон близькі до меридіонального розташування, а в Євразії зона широколистяних лісів не має суцільного простягання.

Номер слайду 5

Кожна природна зона має певні особливості: географічне положення,клімат, ґрунти, органічний світ. За зовнішнім виглядом природні зони відрізняються характером рослинності. Тому назви природних зон суходолу визначають за типом рослинності, який у них переважає.

Номер слайду 6

За допомогою карт атласу та тексту параграфа складіть таблицю. ХАРАКТЕРИСТИКА ПРИРОДНИХ ЗОН СВІТУ

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

pptx
Додано
22 лютого 2021
Переглядів
6326
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку