Презентація на тему:"Поняття про ковальське та ливарне мистецтво."Металеве мережево. Чудо-дзвіночки"

Про матеріал
Презентація на тему: "Поняття про ковальське та ливарне мистецтво."Металеве мережево. Чудо-дзвіночки", створена за допомогою інтернет-ресурсів в допомогу учителю до уроку.
Перегляд файлу



З давніх- давен люди займалися художньою обробкою металу: створювали прикраси, зброю та інші вироби для повсякденного життя.

Досвід обробки металу, що передавався з покоління в покоління, удосконалювався. Цим ремеслом володіли цілі сім'ї, селища. Так зароджувався народний промисел художньої обробки металу. Майстерність кожного окремого виконавця була частиною творчої праці ремісників цілого колективу.

Самобутні вироби визначалися тонкою ручною роботою. Селяни ставилися до народних умільців як до чарівних- добродіїв, що володіють складним і таємничим мистецтвом.




Ливарство широко використовується при створенні ювелірних прикрас, дзвонів, дрібної пластики, сувенірів та інших декоративних предметів. За традиційним способом литва, сучасні майстри з виготовлення дзвонів створюють чудові форми з декоративним оформленням поверхні.

Для художнього литва використовують чавун, бронза, алюмінієві та цинкові сплави,

для ювелірних робіт - золото, срібло.

Ковальське мистецтво також має давны витоки. Майстри створили  неперевершені зразки ажурних виробів, художніх речей повсякденного ужиткового призначення в техніці чеканки.

Вражає різноманітність візерунків та орнаментальних композицій на решітках для воріт, парканів. Ці вироби називають металевим мереживом.

чеканка                     Орнаментальні решітки для воріт




Як створюються ажурні вироби з металу?


Ескізи металевого мережива малюють художники, побудову композиції та виражальні засоби металевих витворів вивчають дизайнери. Лише після цього коваль починає працювати над втіленням творчого задуму.

Художньо- творча діяльність

Створи дзвіночок, що імітує виріб ливарного чи ковальського мистецтва. Спочатку ознайомся зі змістом матеріалу уроку, розглянь наочність, а потім визнач, яку практичну роботу будеш виконувати. Якщо буде вільний час, виконай обидва варіанти завдання.

Творча праця коваля, майстрів ливарного мистецтва цікава і потрібна людям. Стань і ти творцем прекрасного.


Виконання практичної роботи


Виконання практичної роботи

Творчих успіхів і наснаги!



pdf
До підручника
Образотворче мистецтво 4 клас (Резніченко М.І., Трач С.К)
Додано
4 травня 2020
Переглядів
4838
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку