Презентація на тему "Популярна музика - зіркові імена" 7 клас

Про матеріал
Презентація на тему "Популярна музика - зіркові імена" 7 клас, за підручником Л. Г. Кондратової
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Популярна музика – зіркові імена

Номер слайду 2

На вас чекає подорож у Країну популярної музики. Сьогодні ви дізнаєтесь історію розвитку популярної музики та познайомитеся з іменами відомих поп-зірок

Номер слайду 3

Історія розвитку поп-музики У 1970-х та 1980-х роках її називали «естрадною музикою», «естрадою» Популярна музика з кожним роком збагачувалася новими іменами: у США естрада була тісно пов’язана з джазом; у Франції був популярним стиль шансон, але ціла низка естрадних співаків виконувала і поп-музику — Едіт Піаф, Мірей Матьє, Джо Дассен; в Італії — Андріано Челентано, Тото Кутуньо та інші. Паралельно розвивалася й українська популярна естрадна музика — зірками нашої сцени у 70-90-х роках були С. Ротару, В. Зінкевич, Н. Яремчук, О. Білозір, Т. Петриненко, А. Кудлай, В. та С. Білоножки, П. Дворський, П. Зібров, В. Шпортько та гурти «Водограй», «Смерічка», «Червона рута», «Стожари», «Черемош», тріо Мареничів та інші.

Номер слайду 4

Паралельно розвивалася й українська популярна естрадна музика — зірками нашої сцени у 70-90-х роках були С. Ротару, В. Зінкевич, Н.Яремчук, О. Білозір, Т. Петриненко, А. Кудлай, В. та С. Білоножки, П. Дворський, П. Зібров, В. Шпортько та гурти «Водограй», «Смерічка», «Червона рута», «Стожари», «Черемош», тріо Мареничів та інші. Алла Кудлай Оксана Білозір Світлана та Віталій Білоножко

Номер слайду 5

Поп-музика (англ. pop music, cкорочення від popular music – популярна, загальнодоступна музика) – поняття, що охоплює різноманітні стилі, жанри та напрями масового музикування.

Номер слайду 6

Зміст Буденне життя, людські стосунки, почуття, життєві історії, близькі кожній людині. Вокальний стиль Мелодійна та емоційна манера виконання, застосування “відкритого” звуку, широке використання техніки естрадного вокалу. Музичні інструменти Пісню супроводжує “живий” естрадний ансамбль або оркестр, сучасний фонограмний супровід. Мелодії Мелодії, як правило, нескладні, ритмічні, легко запам’ятовуються. Характерні риси поп-музики

Номер слайду 7

Зірки поп-музики Майкл Джексон

Номер слайду 8

Зірки поп-музики Патрісія Каас

Номер слайду 9

Зірки поп-музики Мірей Матьє

Номер слайду 10

Зірки поп-музики Лара Фабіан

Номер слайду 11

Зірки поп-музики Тото Кутуньо

Номер слайду 12

Зірки поп-музики Андріано Челентано

Номер слайду 13

Зірки поп-музики Алла Пугачова

Номер слайду 14

Зірки поп-музики Софія Ротару

Номер слайду 15

Зірки поп-музики Джамала

Номер слайду 16

Зірки поп-музики Тіна Кароль

Номер слайду 17

Вчора Вчора тінь, Тінь біди в моє життя ввійшла: Ти, як блиск проміння, відійшла. Навіщо був цей світлий день? Тільки день, Тільки день були ми — ти і я. Ти — моя любов і печаль моя. І нині тут самотній я. Приспів: Знову день прийшов, Мук здолати не зумів. Як потрібна ти, Я лиш зараз зрозумів. Разом, вір, Щастя полум’я ми віднайдем, Світлу мить кохання повернем, Не будеш ти вчорашнім днем.

Номер слайду 18

- Що нового ви дізнались на уроці? - Які особливості характерні для популярної музики? Які зіркові імена представляють поп-музику різних країн?

Номер слайду 19

Домашнє завдання Серед музичних композицій, які ви зазвичай слухаєте вдома, знайдіть ті, що належать до поп-музики.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кузьменко Еліна Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Молчанова Вікторія Веніамінівна
    В 3 та 4 слайдах повторюється текст: Паралельно розвивалася й українська популярна естрадна музика.... В 3 слайді замість цього тексту повинен бути такий: Поп-музика тепер стає основною танцювальною музикою на дискотеках. У 1980-х роках у США з’являються нові зірки: Майкл Джексон, Мадонна, Принс, Вітні Х’юстон та інші. Брітні Спірс, Леді Гага, Кеті Перрі, Джастін Тімберлейк, Ріана, Бейонс – сучасні поп-виконавці. А в четвертому слайді дописати текст від слів Білоножки... (див. 3-й слайд). В іншому дякую за презентацію.
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
24 лютого 2019
Переглядів
8928
Оцінка розробки
4.7 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку