• Презентація на тему порушення імунної системи

Про матеріал
• Презентація до уроку 7 класу " Порушення імунної системи " • Бажаючі можуть скачати
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Порушення імунної системи. Виконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

Кожного разу,коли в організм потрапляє збудник інфекції,імунна система реагує створенням особливих специфічних для даного збудника антитіл. Ці антитіла залишаються в організмі після закінчення інфекції та запобігають повторне зараження. Кожен раз,зустрічаючись з новим інфекційним агентом,імунна система створює нові антитіла. З віком створюється великий запас антитіл і встановлюється високий рівень імунітету. У дитинстві більшість інфекцій не становлять небезпеки,однак можливе порушення роботи імунної системи,і тоді частота і тяжкість інфекцій наростають. Можуть бути порушені один або більше компонентів імунної системи. Сприйнятливість дитини до інфекції визначається тяжкістю імунного розлади. Більшість розладів імунної системи - вроджені,і симптоми виявляються рано. Часто розвиваються загрозливі для життя ускладнення.

Номер слайду 3

Алергія. Це форма імунологічної відповіді, що проявляється в підвищеній чутливості організму до різноманітних алергенів. Алергени – це антигени, що спричиняють алергічні реакції в організмі.

Номер слайду 4

Автоімунні захворювання. Дуже небезпечні розлади імунної системи, які виникають коли імунна система організму починає сприймати деякі власні клітини як чужі.

Номер слайду 5

СНІДСиндром набутого імунодефіциту – захворювання, яке спричиняється вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), що вражає клітини імунної системи.

Номер слайду 6

Чинники, що спричиняють пригнічення імунітету: Радіаційне опромінення. Спадкові порушення. Недостатнє харчування. Вплив шкідливих хімічних речовин. Важкі умові праціСильні стреси. Авітаміноз

pptx
Додано
8 грудня 2020
Переглядів
756
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку