Лікарська Ромашка. Рома́шка лікарська Рослина 15-30 см заввишки, із сильним своєрідним запахом. Її ще називають роман дробний, роман-зілля, романець, романиця, ромашка аптечна, рум'янка. Для лікування використовують висушені квіткові кошики, які збирають на початку цвітіння. Цілющі властивості: збуджує апетит; лікує хвороби шлунково-кишкового тракту; проявляє болетамувальні, заспокійливі властивості; застосовують для обробки ран, виразок, опіках. Рома́шка лікарська Рослина 15-30 см заввишки, із сильним своєрідним запахом. Її ще називають роман дробний, роман-зілля, романець, романиця, ромашка аптечна, рум'янка. Для лікування використовують висушені квіткові кошики, які збирають на початку цвітіння. Цілющі властивості: збуджує апетит; лікує хвороби шлунково-кишкового тракту; проявляє болетамувальні, заспокійливі властивості; застосовують для обробки ран, виразок, опіках.
Номер слайду 4
Мати-й-мачуха. Одна з найпопулярніших лікарських трав нашої країни. Корисні властивості цьої маленької квітки просто вражають своєю різноманітністю. Період цвітіння мати-й-мачухи починається з квітня-травня місяця. Найчастіше в якості лікувального сировини мати-й-мачухи використовуються її листя, в окремих випадках квіти. Цілющі властивості: використовують при хворобах системи дихання; захворюваннях шлункового та нирок; для поліпшення зору; дляпідвищення імунітету; використовується як антисептичний засіб, для боротьби з випаданням волосся.
Номер слайду 5
Калина. Найдивовижніша рослина, лікувальними властивостями володіють і кора, і квіти, і плоди, і гілочки. Завдяки своїй корисності і цілющості, калина є відомим народним засобом для зцілення від численних захворювань, а також знаменитим інгредієнтом косметичних засобів. Цілющі властивості: допомагає при шлункових захворюваннях; простудних захворюваннях; при шкірних висипах.
Номер слайду 6
Малина Чагарник 1—2 м заввишки з річними вегетативними пагонами і здерев'янілими дворічними стеблами, які утворюють квітконосні гони. Ягоди дуже ніжні, нетранспортабельні, легко мнуться, тому збирати їх треба обережно в такій стадії стиглості, яка залежить від використання. Збирають ягоди вручну і складають у невеликі плетені кошики, в яких і транспортують до місць переробки чи споживання. Цілющі властивості: використовують при застуді, грипі; як жарознижувальний засіб; від кашлю; хвороб горла; для збудження апетиту; мають винятково високі харчові, смакові, дієтичні властивості і особливий аромат.
Номер слайду 7
Небезпека отруєння ними — приміром, через недотримання правил збирання рослини. Перевищення рекомендованої дози та курсу лікування. Недоліки рослинних ліків
Номер слайду 8
Чай з травами — це смачно і дуже корисно. Лікарські рослини при заварюванні в чаї віддають ефірні олії, вітаміни, мікроелементи, біологічно активні речовини. Це допомагає вам отримувати задоволення від ароматного чаю, і всю користь від його компонентів. Рецепти чаю з лікарських рослин