Презентація на тему "Пошук інформації в Інтернеті "

Про матеріал

Презентація створена для учнів 4 класу за підручником М.Корнієнко , С. Крамарської , І. Зарецької.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОШУК ІНФОРМАЦІЇ В ІНТЕРНЕТІ

Номер слайду 2

Сьогодні ви : -дізнаєтесь ,як шукати інформацію в інтернеті ; -згадаєте , що таке авторське право; -навчитесь визначати ключові слова

Номер слайду 3

Як шукати в інтернеті потрібну інформацію?Існують спеціальні сайти ,на яких є багато посилань , згрупованих за темами. Такі сайти називають пошуковими тематичними каталогами. Також для пошуку в інтернеті існують спеціальні пошукові системи , які використовують автоматичні засоби пошуку. ДІЗНАЄМОСЬ ПРО ПОШУКОВІ СИСТЕМИ

Номер слайду 4

РОЗГЛЯНЬ ЗОБРАЖЕННЯ. ЯКІ ПОШУКОВІ СИСТЕМИ ТОБІ ВЖЕ ЗНАЙОМІ?

Номер слайду 5

Пошук і інтернеті здійснюються за ключовими словами. Ключовими називають слова , які чітко відбивають тему шуканих матеріалів. Користувач вводить ключові слова в спеціальне поле пошуку й отримує перелік сайтів ,які місять задані слова.

Номер слайду 6

Згадай ,які об'єкти має вікно браузера Google Ghrome

Номер слайду 7

ПОМІРКУЙ, ЯКУ ІНФОРМАЦІЮ ТИ ОТРИМАЄШ ЯКЩО ВИКОРИСТАЄШ ДЛЯ ПОШУКУ КЛЮЧОВЕ СЛОВО “МИША ”

Номер слайду 8

ПРАВИЛА ПОШУКУ ЗА КЛЮЧОВИМИ СЛОВАМИ1. Добирай ключові слова так, щоб вони чітко відбивали тему шуканої інформації.2. Використовуй для пошуку більше ніж одне ключове слово.3. Великі букви використовуй лише для написання першої букви у власних іменах.4. Перевіряй правильність написання ключових слів. Якщо пошук не дав результату , то ,можливо ,сталася помилка.

Номер слайду 9

ЗГАДУЄМО ПРО АВТОРСЬКЕ ПРАВО

Номер слайду 10

АВТОРСЬКЕ ПРАВОРозміщені і інтернеті матеріали створені певними людьми. Використання чужої роботи без згоди автора (авторки) є порушенням авторського права. Це право захищається законом . Існує міжнародний знак охорони авторського права - знак копірайта.

Номер слайду 11

Деякі матеріали ,розміщені в інтернеті ,ти можеш безкоштовно використовувати з навчальною метою ,наприклад для створення презентацій, відео. Але обов'язково склади список джерел звідки взято матеріал ,хто автор ,адресу сайта, де його розміщено.

Номер слайду 12

Підручник з Інформатики для 4 класу автор М. Корнієнко , С. Крамаровська , І. Зарецька. СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

Номер слайду 13

ЗАКРІПЛЮЄМО ВИВЧЕНЕ Для чого призначені пошукові системи?Що таке ключові слова ?Як правила пошуку за ключовими словами допоможуть тобі знайти потрібні матеріали?

Номер слайду 14

Thank you!www.reallygreatsite.com

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
НУШ
Додано
30 вересня 2023
Переглядів
198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку